Zatvori
Foto: Taylor Vick / Unsplash
PoslovniPuls
11/10/2023

Digital Realty najavio izgradnju novog podatkovnog centra u Zagrebu

POVEZANE OBJAVE:

Digital Realty, koji u Hrvatskoj djeluje pod imenom Interxion Hrvatska d.o.o., najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, najavio je planove za povećanje svoje prisutnosti u jugoistočnoj Europi kupnjom zemljišne parcele za proširenje zagrebačkog kampusa. Parcela se nalazi u blizini postojećeg data centra ZAG1 tvrtke Digital Realty, jednog od najpovezanijih objekata u regiji.

Zemljišna parcela može podržati data centar kapaciteta do 30 megavata što Digital Realtyju omogućuje da odgovori na sve veću potražnju za uslugama kolokacije u Hrvatskoj i široj regiji jugoistočne Europe. Razvoj svih novih objekata na parceli slijedit će fazni pristup u skladu sa zahtjevima tržišta i planovima proširenja postojećih korisnika.

Novi razvoj u Zagrebu nadopunit će postojeću prisutnost Digital Realtyja u Beču omogućujući korisnicima korištenje dodatnih regionalnih operatora i alternativnih ruta za povećanu raznolikost i otpornost u regiji. Ovo proširenje koincidira s trenutnim širenjem Digital Realtyja u Grčkoj, omogućujući međunarodnim tvrtkama da provedu svoje strategije za veću distribuciju radnih opterećenja.

“Ovo zemljište proširuje zagrebački kampus Digital Realtyja i podržava razvoj dodatnih kapaciteta. Po dovršetku, naš novi objekt u Zagrebu omogućit će korisnicima da postave svoju kritičnu infrastrukturu u data centre svjetske klase s pristupom bogatoj i gusto naseljenoj povezanoj podatkovnoj zajednici putem našeg postojećeg centra ZAG1, zajedno s pristupom ostatku našeg globalnog otiska putem naše globalne platforme za data centre PlatformDIGITAL®,” kaže Jan-Pieter Anten, direktor poslovanja za grupu EMEA u tvrtki Digital Realty.

Goran Đoreski, direktor Digital Realtyja u Hrvatskoj kaže: “Djelujući kao gateway prema jugoistočnoj Europi, proširena prisutnost u Zagrebu omogućuje nam da unaprijedimo naše trenutne odnose s glavnim pružateljima platformi i globalnim poduzećima te postanemo pravo središte povezivanja za regiju. Drago nam je što ćemo poduzeti ovaj sljedeći korak u proširenju platforme PlatformDIGITAL® za podršku našim korisnicima i implementaciju njihovih kritičnih usluga diljem svijeta.”

Novi data centar će svojim kapacitetom biti dobro pozicioniran da zadovolji potrebe lokalnih tvrtki za kolokacijom dok žele premjestiti svoje podatke iz vlastitih prostorija u sigurnije, održivije i isplativije kolokacijske objekte, što će u konačnici ubrzati usvajanje hibridnog IT-a u jugoistočnoj Europi, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram