Zatvori
Foto: EY Hrvatska
PoslovniPuls
03/10/2023

EY Hrvatska bilježi rast prihoda od 18,2 posto

S povećanjem od 14,2 posto u prihodima, konzultantsko-revizorska tvrtka EY zabilježila je jednu od najuspješnijih godina u povijesti poslovanja. Financijsku godinu koja je završila u lipnju ove godine, obilježila su ulaganja od 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i ljude, dok je 1,4 milijarde dolara uloženo u pokretanje platforme EY.ai, navodi se u priopćenju.

"Iznimno smo ponosni na rast EY-a ove godine, koji je globalno i lokalno ostvario, ali i premašio prošlogodišnje rekordne rezultate. U EY-u Hrvatska smo zabilježili izvanredan rast od 18,2 posto, a sve je to rezultat kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike, vrhunsku tehnologiju, kao i konstantnog rada na poboljšanju kvalitete usluga za naše klijente“, izjavio je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

U protekloj financijskoj godini, EY je uložio 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i zaposlenike, kao dio trogodišnje obveze od 10 milijardi dolara najavljene 2021. godine. Od tog iznosa, EY je 1,4 milijarde dolara usmjerio na razvijanje nove platforme pod nazivom EY.ai koja ujedinjuje EY mogućnosti i umjetnu inteligenciju, s ciljem da organizacijama pomogne da samouvjereno usvoje umjetnu inteligenciju.

„Nakon lansiranja AI alata poput EY Tax Co-Pilota koji povećava sposobnosti naših poreznih stručnjaka, u novoj financijskoj godini smo predstavili vlastitu AI platformu EY.ai. Ulaganje u ljude i timove nam je stalni prioritet, a posebno sam ponosan što smo samo u Hrvatskoj uložili preko 15.500 sati u edukaciju naših zaposlenika“, rekao je Horvat.

EY na svjetskoj razini danas broji gotovo 400.000 zaposlenika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram