Zatvori
Foto: Steven Wilcox / Unsplash
PoslovniPuls
25/09/2023

Ovo je sljedeća ulagačka destinacija na meti američkih tehnoloških divova

Tajlandski premijer Srettha Thavisin izjavio je u nedjelju kako ta azijska zemlja očekuje investicije u visini od najmanje 5 milijardi dolara i to od strane američkih tehnoloških tvrtki Tesla, Google i Microsoft.

"Tesla istražuje mogućnost izgradnje tvornice za proizvodnju električnih vozila, dok Microsoft i Google razmatraju izgradnju podatkovnih centara", rekao je Thavisin, ne navodeći dodatne detalje o tim potencijalnim investicijama, izvještava Reuters.

A Tajland je itekako gladan novih investicija. Prema posljednjim ekonomskim procjenama, gospodarstvo te azijske zemlje ove će godine ostvariti rast od samo 2,8 posto, što je dramatično slabije od ranijih prognoza.

Srettha je prošlog tjedna razgovarao s izvršnim direktorom Tesle, Elonom Muskom, o potencijalnoj investiciji u Tesla tvornicu u Tajlandu.

Tajland je inače četvrto najveće auto-moto tržište u Aziji, a zemlja nudi izdašne poticaje proizvođačima električnih vozila i baterija, te porezne olakšice lokalnim kupcima električnih vozila kako bi ostao regionalni centar za novu generaciju automobila na električnu energiju, piše Reuters.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram