Zatvori
PoslovniPuls
04/09/2023

U Zagrebu će se održati sajam na kojem će biti predstavljene najpopularnije hrvatske franšize

Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti održat će se u Zagrebu u petak i subotu 22. i 23. rujna 2023. godine. Riječ je o međunarodnoj sajamskoj manifestaciji koja će u Hrvatskoj predstaviti davatelje franšiza te potencijalnim primateljima franšiza pojasniti kako se na temelju franšiza razvija uspješan posao.

Na Sajmu će sudjelovati više od sedamdeset izlagača – tvrtke koje daju franšize, te one iz pratećih industrija. Među njima su GLS, Tokić, Cammeo, Helen Doron, Leggiero, Domino’s Pizza i Surf’n’Fries.

Posjetitelji zainteresirani za primanje franšiza dobit će pregršt korisnih savjeta, primjerice koje franšize razmatrati u određenim financijskim i vremenskim okvirima, s kojim se izazovima sada susreću primatelji franšiza, te koji su trendovi u franšiznom poslovanju u Hrvatskoj i svijetu.

Posljednjih se godina franšizni sektor u Hrvatskoj ubrzano razvija, a svojim poslovanjem pokreće i niz pratećih industrija – od tiska i proizvodnje proizvoda za pakiranje do prodaje dostavnih vozila i opreme za ugostiteljstvo.

„U Hrvatskoj posluje oko 230 franšiznih brendova. Među njima je oko 30 % domaćih franšiza, a ostale su strane. Ove franšize posluju na više od 4.200 prodajnih mjesta i zapošljavaju 20.000 ljudi. Franšizno poslovanje u Hrvatskoj počelo je s organiziranim razvojem 2002. godine kada je i organiziran prvi od devet do sada održanih međunarodnih sajmova franšiza. Franšizno tržište u Hrvatskoj je uvijek bilo vrlo dinamično s dosta franšiza koje dolaze i odlaze s tržišta. Ovoj dinamici u posljednje tri godine doprinosi nagli razvoj domaćih franšiznih sustava koji su odlično primljeni od strane domaćeg i stranog tržišta. Udruga ovog časa kreira desetak novih franšiza za naše poduzetnike i vjerujemo da će franšizni događaji dodatno doprinijeti jačem razvoju domaćih franšiza. Franšize su odlična investicija u održivo poduzetništvo za one koji žele pokrenuti svoj posao jer uz mentorstvo i podjelu rizika s davateljem franšize novi poduzetnik ima daleko veće šanse za uspjeh na tržištu“, istaknula je dr. sc. Ljiljana Kukec, predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje.

U sklopu Sajma franšiza i poslovnih mogućnosti održat će se Forum franšiza, konferencija Hrvatske gospodarske komore čiji je cilj poduzetnike i buduće poduzetnike educirati o najvažnijim segmentima franšiznog poslovanja – od prava i financija do marketinga i prodaje. Uz predavanja stručnjaka Forum obuhvaća i niz zanimljivih panel rasprava u kojima će svoja iskustva s franšizama iznijeti njihovi primatelji i davatelji.

„Vjerujemo kako će Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti biti izuzetno zanimljiv svima koji žele zakoračiti u poduzetništvo, ali i poduzetnicima koji razmišljaju o nadogradnji svojeg poslovanja. Poznato je da je franšiza svojevrsna prečica do uspjeha. Franšizom se na korištenje dobivaju snažan brend te dragocjeno znanje i iskustvo za vođenje posla. Zahvaljujući tome primatelji franšiza mnogo lakše opstaju na tržištu i ostvaruju pozitivne rezultate od poduzetnika koji kreću od nule te svoje poslovanje vode samostalno. Na Sajmu franšiza posjetitelji će moći doznati koji im oblici svjetskih franšiza stoje na raspolaganju, ali i zašto je važno razvijati hrvatske franšize“, kazao je Igor Zlatar, direktor agencije Goldy Eventi koja organizira Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti.

Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti održat će se u Family mallu u zagrebačkom Jankomiru. Ulaz je za sve zainteresirane slobodan.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram