Zatvori
Foto: Tron Le / Unsplash
PoslovniPuls
31/07/2023

Hrvati prije odlaska na godišnji odmor rješavaju "zaostale repove"

Svaki dan odvojite nekoliko minuta kako bi uredili i organizirali svoj radni prostor, planirate svaki svoj korak, svoje ciljeve dijelite na konkretne radne zadatke, rano ujutro ste puni elana i spremni za nove radne izazove. Neki su od opisa naših najproduktivnijih trenutaka na radnom mjestu, no što se dogodi kada uđemo u razdoblje godišnjih odmora? Koliko nam produktivnost pada? Radimo li iste stvari kao i inače ili nam lijepo vrijeme i sama pomisao na more i plažu odvlače pažnju?

U potrazi za odgovorima na ta pitanja, u novoj anketi MojPosao istražio je koliko produktivnost opada prije odlaska na godišnji odmor.

Čini se kako Hrvati ipak vole raditi i na svoje godišnje odmore otići bez zaostalih repova. Tako 36 posto (264) ispitanika ističe kako prije odlaska na godišnji odmor “zapnu” još i jače kako bi odradili i više posla nego inače. Razlog takvog načina rada, kako otkrivaju naši ispitanici, krije se upravo u želji da im godišnji odmor prođe što mirnije, bez službenih poziva.

“Ne volim kada me zovu na godišnjem odmoru, zato sve riješim prije odlaska jer ne želim kolegama ostavljati repove”, naveo je jedan ispitanik.

U istom omjeru, 36 posto (263), ispitanici navode kako ne vide neku razliku u svojoj produktivnosti prije godišnjeg odmora u odnosu na ostatak godine.

“Volim kvalitetno odraditi svoj posao, bez obzira na to radi li se o vremenu prije ili poslije godišnjeg odmora”, komentirao je jedan ispitanik.

S druge strane, produktivnost prije odlaska na godišnji odmor opada kod 28 posto (201) ispitanika, koji su u tom trenutku već mislima na moru i na zasluženom odmoru.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram