Zatvori
Kimbal Musk
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
24/07/2023

Propada startup kojeg je osnovao brat Elona Muska

Square Roots, tehnološko-poljoprivredni startup kojeg je suosnovao brat Elona Muska, Kimbal Musk, zatvorio je većinu svojih lokacija i otpustio dobar dio zaposlenika, piše Insider pozivajući se na bivše zaposlenike kompanije.

Startup za vertikalni i hidroponski uzgoj osnovan je 2016. i brzo je otvorio pet urbanih farmi. Square Roots uzgaja biljke i salate koristeći transportne kontejnere i umjetno svjetlo te ima za cilj lokalizirati izvore hrane i omogućiti kvalitetno uzgajanje tijekom cijele godine.

U Square Roots dosada je uloženo više od 90 milijuna dolara, a među ulagačim nalaze se poznati fondovi rizičnog kapitala, kao i pojedinci bliski Kimbalovom bratu, Elonu Musku.

Tobias Peggs, izvršni direktor Square Rootsa, koji je osnovao tvrtku zajedno s Kimbalom Muskom, obavijestio je zaposlenike preko Zoom poziva u utorak kako će tvrtka prekinuti proizvodnju na svojim lokacijama, izvijestila su dva izvora, piše Insider.

Točan broj otkaza nije poznat. Prema PitchBooku, tvrtka je u lipnju imala oko 198 zaposlenika.

"Predstavljeno je kao privremena mjera, ali otkazi nisu djelovali privremeno", rekao je u razgovoru za Insider bivši radnik tvrtke iz Grand Rapidsa. "Nisu nam govorili 'Ponovno ćemo vam ponuditi posao' u bilo kojem trenutku."

"Sada ekskluzivno radimo s našim strateškim partnerima na farmama s kontroliranim klimatskim uvjetima - kako bismo odmah osigurali opskrbu kvalitetnim usjevima ili istraživali nove načine profitabilnog uzgoja visokokalorične hrane u zatvorenom prostoru", izjavila je tvrtka WDRB-u. "Stoga smo morali privremeno obustaviti komercijalnu proizvodnju na nekim od naših objekata dok ih ponovno konfiguriramo kako bismo ih bolje prilagodili za pružanje usluga prema modelu farminga kao usluge, i radujemo se ponovnom pokretanju ovih objekata u budućnosti."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram