Zatvori
Foto: Ford
PoslovniPuls
18/07/2023

Ford srezao cijenu električne verzije najprodavanijeg američkog pickupa

Električna verzija najprodavanijeg američkog pickup kamioneta, naravno riječ je o F-150, postala je značajno jeftinija.

Ford je naime objavio veliko sniženje cijena svih modela F-150 Lightning.

F-150 Lightning Pro, kao najjeftinija razina opreme, sada ima cijenu od 49.995 dolara, dok je ranije ista iznosila 59.974 dolara. Slična smanjenja cijena primijenjena su i na verzije XLT, čija smanjenja cijena iznose od 9.479 do 8.479 dolara. Najviša razina opreme, Platinum Extended Range paket, doživjela je najmanje smanjenje cijene u iznosu od 6.079 dolara, čime je cijena vozila snižena s 98.074 na 91.995 dolara.

"Nakon što smo lansirali F-150 Lightning, rast troškova materijala, ograničenja opskrbe i drugi faktori su podigli cijenu za Ford, ali i naše kupce", rekao je Marin Gjaja, glavni Fordov direktor za korisnike. "Nastavili smo raditi kako bismo poboljšali dostupnost i pristupačnost te smanjili cijene za naše kupce i skratili vrijeme čekanja na novi F-150 Lightning."

Rouge Electric Vehicle Center u Michiganu privremeno je zatvoren radi nadogradnje proizvodnog postrojenja. Kada bude završen, Ford kaže kako će tvornica imati kapacitet proizvodnje od 150.000 primjeraka godišnje, što je trostruko više od trenutnih razina proizvodnje.

Zanimljivo, najava o obaranju cijena iz Forda stiže samo nekoliko dana nakon što je Tesla najavila kako je proizvela prvi primjerak dugoočekivanog električnog kamioneta Cybertruck.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram