Zatvori
Tesla punjač
Foto: Paul Steuber / Unsplash
PoslovniPuls
04/07/2023

ISTRAŽIVANJE: Evo tko su i koliko zarađuju tipični vlasnici Teslinih električnih automobila

Tipični vlasnik Tesle u SAD-u je bijeli muškarac srednje klase, pokazalo je istraživanje tvrtke Hedges & Company, digitalne marketinške agencije za proizvođače automobila. Spomenuta tvrtka je analizirala bazu podataka vlasnika vozila s više od 175 milijuna vlasnika automobila i analizirala demografske podatke za vlasnike modela Tesla S, 3 i X u 2022. godini.

Prema njihovim podacima, 77% vlasnika modela S i 71% vlasnika modela X su muškarci, kao i visokih 84% vlasnika modela 3. U usporedbi s tim, tek oko 49% vozača u Sjedinjenim Državama su muškarci.

Prema Hedges & Company, 87% vlasnika ta tri modela Tesle su bijelci, 8% se identificira kao Hispanoamerikanci, a preostalih 5% uključuje sve ostale etničke skupine.

Analiza je pokazala kako većina vozača Tesle dolazi iz srednje klase (u SAD-u to su osobe s godišnjim prihodima iznad 100.000 dolara). Vozači modela S, 3 i X imaju godišnje prihode svojih kućanstava koji iznose prosječno 151.096 dolara (model S), 133.879 dolara (model 3) i 146.623 dolara (model X). Za usporedbu, prosječan prihod kućanstava u Sjedinjenim Državama iznosi 70.784 dolara.

Vozači Tesle također su vlasnici vlastitog stana odnosno kuće. Prema istraživanju, 88% trenutnih vlasnika Tesle modela X i S posjeduje vlastiti dom, dok 56% vlasnika modela 3 posjeduje kuću. Nacionalna stopa vlasništva domova u Sjedinjenim Državama iznosi oko 64%, iako taj broj pada ispod 33% za Amerikance mlađe od 34 godine.

Dalje, istraživanje je pokazalo kako su vlasnici modela S i X često stariji, s medijanima starosti od 52, odnosno 54 godine,. S druge strane, vlasnici modela 3 imaju medijanu starosti od 51 godine.

Analiza tvrtke Hedges & Company uglavnom potvrđuje druga istraživanjima o vozačima Tesle u pogledu spola i prihoda. Međutim, istraživanje koje je proveo Jerry, američka aplikacija za uštedu na osiguranju automobila, otkrilo je kako je 70% vozača Tesle u analiziranom uzorku imalo 34 godine ili manje - što znači da većina njih pripada milenijalcima ili generaciji Z.

Također, Jerryjevo istraživanje iz siječnja pokazalo je kako su vozači Tesle obrazovaniji od prosječnog stanovnika SAD-a . Pa tako oko jedne trećine vozača Tesle ima magisterij ili doktorat, u usporedbi sa samo 13% stanovništva Sjedinjenih Država. Najčešće zanimanja među njima su inženjer, voditelj operacija i softverski inženjer, izvijestio je tada Jerry.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram