Zatvori
Foto: YouTube
PoslovniPuls
23/06/2023

Rudarski startup iza kojeg stoje Bill Gates i Jeff Bezos najnoviji je američki "jednorog"

KoBold Metals, tvrtka sa sjedištem u Berkeleyju u Kaliforniji, koristi umjetnu inteligenciju kako bi poboljšala posao rudarenja metala. Prema informacijama Wall Street Journala, tvrtka je sada osigurala vanjsko financiranje u iznosu od 195 milijuna dolara od grupe investitora poput Breakthrough Energy Venturesa kojeg financiraju Bill Gates i Jeff Bezos te poznate ulagačke kompanije Andreessen Horowitz.

Ova posljednja runda financiranja podigla je procijenjenu vrijednost KoBold Metals-a na više od milijardu američkih dolara, piše WSJ.

Osnovan 2018. godine, KoBold koristi machine learning za pronalaženje mineralnih nalazišta bakra, nikla, litija i kobalta, metala koji se koriste u proizvodnji baterija za različite industrije, uključujući električna vozila.

"Stopa uspjeha pronalaska novih nalazišta je u opadanju", rekao je suosnivač i izvršni direktor Kurt House za WSJ. "Teško je vidjeti kako ćemo u sadašnjem okruženju pravovremeno dobiti dovoljno otkrića bez novog tehnološkog napretka."

U prosincu prošle godine KoBold je uložio 150 milijuna dolara u razvoj rudnika bakra i kobalta Mingomba u Zambiji, koji se smatra najkvalitetnijim, nedovoljno razvijenim velikim nalazištem metala na svijetu.

U KoBold je dosad uloženo više od 400 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram