Zatvori
Secret Invasion
Foto: Marvel / YouTube
PoslovniPuls
23/06/2023

Marvel na udaru kritika zbog (lošeg) korištenja umjetne inteligencije za najavnu špicu nove TV serije

Disneyjev Marvel našao se na udaru kritika nakon premijere nove TV serije "Secret Invasion", koja za najavnu špicu koristi slike i video stvoren od strane umjetne inteligencije.

Brojni gledatelji, ali i umjetnici koji su prethodno surađivali s Marvelom, putem Twittera su žestoko kritizirali Marvelovo (loše) korištenje AI vizuala u novoj TV seriji koja izlazi na Disneyjevoj streaming platformi Disney+.

U intervjuu za Polygon, redatelj i izvršni producent serije "Secret Invasion", Ali Selim, potvrdio je kako je američki studio za vizualne efekte, Method Studios, zaista koristio umjetnu inteligenciju za dizajn uvodne špice. Selim je rekao kako su AI odabrali kao kreativni medij jer se "poklapa s nekim temama serije".

Selim je objasnio kako je njihovo korištenje AI za generiranje uvodne špice "isključivo umjetničke naravi", te da nemaju nikakvu namjeru da tehnologijom zamijene talentirane umjetnike koji rade za njih.

Dio sporne uvodne špice pogledajte u nastavku:

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram