Zatvori
Foto: Sven Kucinic / Unsplash
PoslovniPuls
09/06/2023

Nastavak rasta prosječne isplaćene plaće u Zagrebu

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.323 eura, što je nominalni rast od 2,4 posto u odnosu na veljaču te za 11,8 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.130 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 193 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u informacijskim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 2. 604 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od samo 735 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.885 eura, što je nominalan rast za 2,9 posto u odnosu na veljaču te porast za 13,3 posto u odnosu na ožujak 2022. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram