Zatvori
Labena Ventures
Foto: PRESS
PoslovniPuls
02/06/2023

Slovenski akcelerator Labena Ventures: Prijavljeno 12 hrvatskih startup projekata

Akcelerator Labena Ventures zatvorio je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes. Najveći broj prijavljenih projekata pristigao je iz Poljske, Srbije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Sjeverne Makedonije, Latvije, Litve i Bugarske, a od 120 projekata iz 29 država čak je 12 prijavljenih projekata iz Hrvatske, navodi se u priopćenju.

„Ugodno smo iznenađeni iznimnim odazivom. Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz  regije koje akcelerator pokriva, te 15% projekata izvan regije u kojoj Labena Ventures djeluje, što dokazuje da je potreba za ovakvim ekosustavom i podrškom vrlo velika. Također smo jako sretni što je više od 30% prijavljenih startupa, odnosno ideja, već prošlo fazu prvog financiranja, a neke tvrtke već bilježe solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal prijavitelja i potencijalno dobrih projekata“,  ističe Boštjan Čeh, jedan od suosnivača akceleratora Labena Ventures.

Od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata posebna komisija Labena Ventures odabrat će do 40 projekata.

Od srijede, 7. lipnja do petka, 9. lipnja u Ljubljani će se održati Bootcamp radionice s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske vještine te vještine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnoj razini. U pronalaženju investitora pomoći će im i platforma Labena Ventures.

„Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 certificiranih mentora iz cijelog svijeta iz područja poduzetništva, financija, biotehnologije itd.”, rekao je Čeh, direktor tvrtke Labena.

„Izabrat ćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište te prezentaciju investitorima i fondovima. Pomoći ćemo im da se jako dobro pripreme i time povećaju svoje šanse za dobivanje investicija, jer želimo da na tržište dođu najbolji projekti i ideje koji će na kraju njihovog puta zaživjeti i poboljšati kvalitetu života i zdravlje ljudi diljem svijeta“, naglasio je Čeh.

Labena Ventures nova je platforma i akcelerator ideja iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Europi. Riječ je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 milijuna stanovnika u 17 zemalja.

„To je također prvi akcelerator na ovom području sa sjedištem u Sloveniji i jedini međunarodni akcelerator te vrste u široj regiji“, istaknuo je Čeh. U sklopu akceleratora startupi i pojedinci dobivaju pristup tvrtkama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 milijuna eura, zaključuje se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram