Zatvori
Hamburgeri
Foto: Mae Mu / Unsplash
PoslovniPuls
26/05/2023

Glovo otkrio koliko Hrvati zapravo vole hamburgere

U posljednjih godinu dana Hrvati su naručili više od 1,7 milijuna hamburgera, odnosno hamburger svake 3 minute u prosjeku, što Hrvatsku svrstava među 10 zemalja u kojima se najviše naručuju i jedu hamburgeri, od 25 zemalja u kojima Glovo posluje.

Na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika u aplikaciji zaključujemo da je Zagreb hrvatski grad koji najviše voli hamburgere, o čemu svjedoči više od 830.000 naručenih hamburgera prošle godine. Nakon glavnog grada Hrvatske, u konzumaciji ovog jela najviše uživaju građani Splita, Osijeka, Rijeke i Zadra.

No, kada govorimo o hrvatskim gradovima koji su doživjeli najveći porast konzumacije hamburgera, prednjači Rovinj s porastom od čak 518%.

Statistika pokazuje da su ukusni hamburgeri definitivno omiljena opcija za večeru među hrvatskim građanima, što potvrđuje i činjenica da su se prošle godine hamburgeri najviše naručivali između 19 i 21 sat.

Hamburgeri su posebno privlačili kupce u zimskim mjesecima pa su se najviše naručivali u siječnju, veljači i ožujku. Takozvana "žuta aplikacija" za naručivanje hamburgera dostupna je svaki dan, no tijekom 2022. godine utorak, petak i subota bili su "špica" u tjednu.

Cheeseburger, chicken burger i classic burger su, čini se, kraljevi svih hamburgera u Hrvatskoj. No, sve je veći broj malo zdravijih varijanti hamburgera, pa je Hrvatska 5. na ljestvici konzumacije veganskih hamburgera, što predstavlja rast od 66% u odnosu na prethodno razdoblje.

Najskuplja narudžba hamburgera putem aplikacije Glovo u 2022. godini iznosila je 1538 kuna, odnosno više od 200 eura, a jedna je osoba naručila ukupno 579 hamburgera u jednoj godini, što je još jedan dokaz da je ovo ukusno jelo u Hrvatskoj mnogima prvi izbor.

Prema podacima, Glovo je u Hrvatskoj tijekom 2022. godine imao više od 1000 partnera koji prodaju hamburgere, a među njima se ističu mali poduzetnici. Broj malih i srednjih poduzeća koji prodaju hamburgere porastao je za 62% u odnosu na godinu prije, stoji u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram