Zatvori
Macbook
Foto: Rubén Menárguez / Unsplash
PoslovniPuls
13/04/2023

ŠUŠKA SE: Apple namjerava proizvoditi MacBook-ove na Tajlandu

Apple razgovara s dobavljačima o proizvodnji MacBooka u Tajlandu kao dio sveobuhvatnih nastojanja ove američke tvrtke da proširi svoje proizvodne kapacitete izvan Kine, izvijestio je Nikkei.

Dobavljači koji sudjeluju u tim razgovorima već imaju proizvodne komplekse u Tajlandu za druge klijente i razgovaraju o mogućoj ugradnji i proizvodnji komponenti i modula za MacBook, rekli su izvori iz tri dobavljačke kompanije koje su uključene u razgovore s Appleom.

Apple već više od godinu dana proizvod svoj pametni sat Apple Watch upravo u Tajlandu.

Apple i njegovi ključni dobavljači preusmjeravaju proizvodnju izvan Kine, gdje su stroge mjere protiv COVID-19 prošle godine poremetile najveću tvornicu iPhonea.

Apple također nastoji izbjeći udar na svoje poslovanje zbog napetosti između Pekinga i Washingtona, prenosi Reuters.

Osim toga, Bloomberg News je izvijestio kako je Apple utrostručio proizvodnju iPhonea u Indiji, sastavljajući preko 7 milijardi dolara vrijednosti pametnih telefona u toj zemlji kroz proteklu fiskalnu

Prema pisanju Bloomberga, Apple sada proizvodi gotovo 7% iPhonea u Indiji, što je dramatičan rast u usporedbi s 2021. godinom, kada je indijska proizvodnja zauzimala samo 1 posto.

Foxconn, najveći Appleov kineski proizvodni partner, u ožujku ove godine objavio je planove za povećanje ulaganja u proizvodnju izvan Kine.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram