Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
17/03/2023

EY Poduzetnik godine: Vjekoslav Majetić, DOK-ING

Dobitnik nagrade EY Poduzetnik godine na osmom hrvatskom izdanju ovog prestižnog izbora prema odluci neovisnog stručnog žirija je Vjekoslav Majetić i DOK-ING d.o.o. Izabran je kao najuspješniji hrvatski poduzetnik za 2022. godinu, u snažnoj konkurenciji 51 kandidata iz 38 uspješnih kompanija, odnosno među sedam finalista.

Poput svojih prethodnika, osmi hrvatski EY Poduzetnik godine predstavljat će nas na svjetskoj završnici u Monacu u lipnju. Uz nagrađenog Majetića, ovogodišnji finalisti bili su Hrvoje Ćosić iz Aircasha, Mijo Pašalić iz Apfela, Tomislav Pamuković i Roko Živković iz Metamorfoze, Denis Sušac iz tvrtke Mono, Josip Joe Bašić iz MPG-a te Dorotea Effenberger iz Tahografa. 

Ovogodišnji EY Poduzetnik godine – Vjekoslav Majetić, osnivač je i vlasnik tvrtke DOK-ING koja proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu. Zadnjih nekoliko godina Majetić radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, s obzirom na produkte koje generira, a koji se mogu dalje koristiti.

Tijekom više od tri desetljeća rada DOK-ING je ostvario poslovnu suradnju s vladama i ministarstvima, nevladinim organizacijama i agencijama te također i s komercijalnim tvrtkama u cijelom svijetu.

"Teško je doći na vrh, a vjerujte još teže ostati. Zahvaljujem svima koji shvaćaju da smo dio svjetske scene, da nismo samo dio Hrvatske. Hvala onima koji dijele s nama mišljenje da moramo živjeti u ljepšem, sigurnijem i boljem svijetu. Svi kandidati koji su ovdje su uspješni, dokazuju da mladi mogu ostati u Hrvatskoj, da mi svi možemo svojim radom doći do uspjeha i naći svoje mjesto. Dokazujemo da smo mi ipak zemlja koja je poželjna za živjeti i da se može u njoj zaraditi poštenim i dobrim radom", rekao je u svom pobjedničkom govoru Vjekoslav Majetić iz DOK-ING-a.

"Tradicionalno se sada već osmu godinu okupljamo kako bi zajedno svjedočili izvrsnosti i nagradili uspješne priče naših poduzetnika. Još jednom s ove pozornice zajedno šaljemo jasnu poruku kako je i u Hrvatskoj moguće stvoriti uspješnu tvrtku konkurentnu i u najizazovnijim okolnostima. Priče naših kandidata potiču druge da se odvaže na često neizvjesno putovanje. Zato je ovaj program – dodjela nagrade EY Poduzetnik godine važan za poduzetničku klimu u Hrvatskoj, za učenje od najuspješnijih, za usporedbu i proslavu najboljih", istaknuo je prilikom uvodnog obraćanja Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Kao i do sada, o osmom hrvatskom dobitniku nagrade EY Poduzetnik godine odlučivao je neovisni stručni žiri, koji je dobitnika odabrao prema globalnim kriterijima, koji se, uz financijske pokazatelje, temelje i na doprinosu stvaranja pozitivne poduzetničke kulture kroz osobni integritet i inovativnost te doprinosu društvu u cjelini. Članovi žirija su prijašnji pobjednici izbora Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić, Hrvoje Josip Balen i Miljenko Borščak, uspješni hrvatski poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, a žirijem od prvog izdanja predsjeda predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

"Osobito je važno istaknuti da se poduzetništvo temelji na povjerenju. Povjerenje se očekuje od investitora, financijskih institucija, zaposlenika, kao i potrošača, odnosno građana. Sretan sam da mogu reći kako ovogodišnja konkurencija kandidata za nagradu EY Poduzetnik godine ulijeva povjerenje u potentnost našeg poduzetništva i gospodarstva. Oni predstavljaju hrabrost, znanje, upornost, inovativnost, strast, vještinu, osobnost, ali i socijalnu osjetljivost za zaposlene, za poslovne partnere, za društvo u kojem stvaraju vrijednosti", naglasio je predsjednik žirija Emil Tedeschi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram