Zatvori
PoslovniPuls
30/01/2023

Stripe se priprema za izlazak na burzu u idućih 12 mjeseci

Popularna platforma za online kartične transakcije, Stripe, od nedavno dostupna i u Hrvatskoj, priprema se za vjerojatni izazak na burzu u idućih 12 mjeseci, objavio je Wall Street Journal.

Stripe, sa sjedištem u Kaliforniji, osnovan je još 2010. godine, a prilikom zadnje ulagačke runde imao je valuaciju od 95 mlrd. dolara, dok interni podaci pokazuju kako kompanija sada procjenjuje svoju vrijednost na puno skrominijih 63 mlrd. dolara. Baš poput drugih globalnih tehnoloških kompanija, Stripe nije pošteđen vala otkaza, pa je tako tvrtka prošle godine u studenom otpustila čak 1.120 zaposlenika, odnosno 14 posto svih zaposlenika kompanije.

Za izlazak na burzu, Stripe je angažirao dvije poznate investicijsko - bankarske kuće: Goldman Sachs i JP Morgan.

Iako podaci o prihodima, kao i za većinu drugih američkih kompanija, nisu javno objavljeni, spekulira se kako je Stripe 2021. godine ostvario bruto prihode u iznosu od 12 mlrd. dolara, kao i da je iste godine poslovao s dobiti.

Stripe su osnovala braća John i Patrick Collison, a potonji trenuno obnaša dužnost izvršnog direktora kompanije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram