Zatvori
Justin Bieber koncert
Foto: Lou Stejskal / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
26/01/2023

Hipgnosis Songs Capital platio 200 milijuna dolara za glazbena prava na pjesme Justina Biebera

Britanska tvrtka Hipgnosis, iza koje financijski stoji američki ulagački fond Blackstone, platila je više od 200 milijuna dolara za autorska prava na cijeli glazbeni katalog američkog glazbenika i pjevača Justina Biebera, objavljeno je.

“Utjecaj Justina Biebera na globalnu kulturu u posljednjih 14 godina uistinu je bio izvanredan. Ova akvizicija spada među najveće poslove ikada napravljene za umjetnika mlađeg od 70 godina, takva je moć ovog nevjerojatnog kataloga koji ima gotovo 82 milijuna slušatelja mjesečno i preko 30 milijardi streamova samo na Spotifyju. (Agent) Scooter Braun mu je pomogao u izradi veličanstvenog kataloga i zadovoljstvo je poželjeti dobrodošlicu Justinu i njegovim nevjerojatnim pjesmama i snimkama u obitelj Hipgnosis", rekao je CEO Hipgnosis Songs Capital-a, Merck Mercuriadis.

Prošlo godine Hipgnosis je kupio prava na glazbeni katalog Justina Timberlakea, i to za više od 100 milijuna dolara.

U posljednjih nekoliko godina viđamo sve više glazbenika i umjetnika koji su se odlučili za lukrativnu prodaju vlastitih glazbenih prava, poput Phila Collinsa & Genesis (300 milijuna dolara), Boba Dylana (150 - 200 milijuna dolara) i Brucea Springsteen-a (navodno više od 500 milijuna dolara.).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram