Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
18/01/2023

Iskusni menadžer Zoran Kosanović pridružio se Pipi timu

Domaći brend gaziranih pića Pipi novu godinu započinje s velikim pojačanjem u svom timu! Iskusni i stručnoj javnosti vrlo dobro poznati marketinški, prodajni i projektni menadžer Zoran Kosanović angažiran je na poziciji savjetnika uprave na kojoj će biti zadužen za sukreiranje strateških i razvojnih odluka ambicioznog brenda Pipi, navodi se u priopćenju.

Kosanović se tako pridružuje uspješnom Pipi timu na čelu s predsjednikom uprave Lukom Diel-Zadrom. Osim još većeg širenja udjela na domaćem tržištu, ciljevi za 2023. najveći fokus stavljaju na izlazak na nova strana tržišta. 

„Dovođenjem Zorana u naš tim napravili smo ozbiljan dodatni iskorak u razvoju tvrtke. Vjerujem da smo pridružili jednog ozbiljnog profesionalca, kapitalca upravo iz naše niše koji će nam znanjem i iskustvom pomoći da još više kapitaliziramo potencijal koji Pipi kao brend ima. Napravili smo velik posao u posljednjih 6 godina otkako smo rebrendirali Pipi, ali naše ambicije još su veće. Nedavno smo poslali prvi šleper Pipi za SAD, ostvarili smo brojne kontakte s drugim tržištima gdje postoji interes za Pipi i cilj nam je u kratkoročnoj budućnosti ostvariti rast u inozemstvu. Ovako ekipirani siguran sam da to i možemo“, istaknuo je Diel-Zadro. 

Zoran Kosanović u impresivnoj 20-godišnjoj karijeri obnašao je više rukovodećih pozicija, prvenstveno u FMCG industriji, od čega posljednjih 10 godina onu direktora marketinga Red Bull Hrvatske u sklopu koje je vodio neke od najpoznatijih i najkompleksnijih projekata u regiji kao što je primjerice Red Bull Air Race. Pokretač je i Wings for Life World Run utrke u Hrvatskoj, koja još uvijek drži status najveće utrke u hrvatskoj povijesti s preko 9000 sudionika. Ranije je Kosanović radio na menadžerskim pozicijama u tvrtki Procter & Gamble na tržištima Hrvatske i srednje Europe, a jedan je od globalnih začetnika Shopper Marketinga te je među prvima u regiji pokrenuo projekte Category Managementa.

Za sebe kaže da vjeruje u dugoročne zdrave odnose, da u životu i poslovanju nema prečaca, da pametnim radom i fokusom izazivamo sreću te da u većini slučajeva vrijedi „manje je više“.

„Pipi predstavlja poslovni izazov, prvenstveno sa strane potencijala koji brend Pipi ima, kako na hrvatskom tržištu, tako i na tržištima šire regije. Pipi traje već više od 50 godina, uvijek inovativan, drugačiji, svoj i time je izazov još i veći, ne samo održati takav imidž branda, nego ga dodatno jačati kroz nove aktivnosti i kampanje. Mali tim predvođen Lukom napravio je odličan posao posljednjih nekoliko godina pametno i fokusirano gradeći brend, koji osvaja svojom nekonvencionalnošću, hrabrošću i opuštenošću, a istovremeno nudi vrhunsku kvalitetu proizvoda. Vrijednosti koje Pipi zastupa dobro rezoniraju s mojim vlastitim vrijednostima, te je snaga i potencijal brenda uz Luku i odličan tim nešto što je, uz činjenicu da ima prostora za rast, pridonijelo odluci da se pridružim Pipi timu“, rekao je Zoran Kosanović te dodao:

„Cilj je dodatno osnažiti brend i vjerujem da moje dosadašnje iskustvo može doprinijeti rastu Pipija, prvenstveno kroz unaprjeđivanje prodajnih i marketinških aktivnosti, njihovoj sinergiji, razvoju ljudi te daljnjem unaprjeđenju poslovnih procesa.“

Kosanović je također je bio i član žirija uglednih Effie Awards Croatia 2020 i 2022, na kojima je upravo Pipi bio višestruki laureat, zaključuje se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram