Zatvori
PoslovniPuls
05/01/2023

Sony i Honda predstavili inovativni električni automobil

Jučer je na CES-u predstavljen prvi proizvod prošle godine najavljenog partnerstva Sonyja i Honde, a riječ je o električnoj limuzini koja izlazi pod brendom Afeela.

Prve prednarudžbe Afeele planirane su za prvu polovicu 2025., a prodaja bi trebala započeti iste godine, rekao je prvi čovjek Sonyja Kenichiro Yoshida.

Sony i Honda već su ranije najavili kako će se novo električno vozilo u početku proizvoditi u Hondinoj tvornici u Sjevernoj Americi i imat će mogućnosti automatizirane vožnje razine 3 pod ograničenim uvjetima.

Prototip predstavljen na CES-u je opremljen s 45 kamera i senzora unutar i izvan vozila kako bi se osigurala sigurnost i sigurnost, rekao je Yoshida. Senzori u kabini nadzirat će status vozača kako bi spriječili nesreće.

Jedna od zanimljivih tehnoloških integracija bit će Epic Gamesov Unreal Engine koji će biti odgovoran za zabavni sustav automobila, ali i za sve vizualizacije u kokpitu.

Prvi američki kupci u svoj Afeela električni automobil sjesti će negdje u proljeće 2026. godine, najavljeno je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram