Zatvori
Foto: SONY / POLYPHONY DIGITAL
PoslovniPuls
30/12/2022

Gaming franšiza "Gran Turismo" prodana u 90 milijuna primjeraka

Popularna Playstation franšiza "Gran Turismo" dosad je prodana u nevjerojatnih 90 milijuna primjeraka, ponosno su objavili iz Sonyja povodom proslave 25. godišnjice ovog popularnog virtualnog trkaćeg serijala.

"Bila je to 1992. godina, a 'Gran Turismo' je bio prvi projekt kojeg sam stvorio od stotinu mogućih ideja koje su me zabavljale. Ono što je počelo kao projekt dva umjetnika i tri inženjera, danas je kompanija s više od 200 zaposlenika", izjavio je Kazunori Yamauchi, predsjednik Sonyjevog studija Polyphony Digital.

Iako iz Sonyja nisu objavili koliko su dosad ukupno zaradile igre iz "Gran Turismo" serijala, pretpostavlja se kako je riječ o iznosu većem od 4 milijarde američkih dolara.

Polyphony Digital trenutno radi na osmom naslovu iz "Gran Turismo" serijala, a kada ćemo isti ugledati na zaslonima naših televizija, još uvijek nije poznato.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram