Zatvori
Foto: ZSE
PoslovniPuls
20/12/2022

Evo tko je sve pokupio godišnju nagradu Zagrebačke burze

U Zagrebu su jedanaestu godinu za redom svečano dodijeljene Nagrade Zagrebačke burze.

Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučio je o nagradama u ukupno sedam kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala:

Član Uprave Hrvatskog Telekoma za financije, Matija Kovačević u ime društva Hrvatski Telekom preuzeo je nagradu za čak dvije kategorije, za Dionicu s najvećim prometom te Dionicu godine prema izboru javnosti.

Dionica Tankerska Next Generation d.d. proglašena je Dionicom s najvećim porastom cijene:.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za Dionicu s najvećim porastom prometa je HPB d.d., koju je preuzeo predsjednik Uprave HPB-a, Marko Badurina.

Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. i ove su godine dobitnik nagrade za Člana godine, koja je uručena Matku Maraviću, predsjedniku Uprave.

U sklopu svečanosti dodjele Nagrada Zagrebačke burze i ove godine dodijeljena je PwC-ova Nagrada za građenje povjerenja javnosti (engl. Building Public Trust Award - BPTA), koja se dodjeljuje od 2018. Cilj je nagrade prepoznati i nagraditi društva koja se ističu jasnoćom i transparentnošću izvještavanja prema svojim dionicima, a ove godine ista je uručena društvu Ericsson Nikola Tesla.

U ime društva Meritus ulaganja nagradu za doprinos razvoju tržišta kapitala preuzeo je Darko Horvat, predsjednik Uprave.

Dodjelu je zaključila Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke Burze, čestitavši svima nagrađenima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram