Zatvori
Monri Hrvatska
Foto: Monri.com
PoslovniPuls
15/12/2022

Hrvatska kompanija prva u ovom dijelu Europe s najvišim sigurnosnim standardom za kartično plaćanje

Tvrtka Monri dobila je PCI P2PE certifikat, najviši sigurnosni standard u kartičnom plaćanju u trgovinama. Riječ je o certifikatu koji se odnosi na point-to-point enkripciju u kartičnom plaćanju putem POS terminala, a jamči neprobojnu razinu sigurnosti provedenih transakcija od mogućeg hakiranja ili krađe podataka. Monri je tako postao prva kompanija u ovom dijelu Europe koja se može pohvaliti ovim certifikatom, objavljeno je.

"„Naši su trgovci navikli na visoke standarde usluge i zaštite koju im pružamo, a novi certifikat omogućuje nam da se popnemo još jednu stepenicu više. Sad se nalazimo u društvu od tek stotinjak tvrtki u cijelom svijetu koje mogu ponuditi najvišu razinu enkripcije kartičnih podataka svojim partnerima. Monrijevo je rješenje potvrđeno najvišim standardom na globalnoj razini, što otvara mogućnost i bilo kojem trgovcu na svijetu da u svoje poslovanje uvede naš proizvod“, izjavio je Damir Čaušević, generalni direktor Monri Paymentsa.

"Trgovci koji primaju kartična plaćanja implementiranjem Monrijevog P2PE rješenja kupcima pružaju najvišu moguću zaštitu i u najprometnijim razdobljima godine, kao što su nadolazeći blagdani. Plaćanje na POS terminalima koji imaju novu razinu zaštite sprječava da podaci o kartici u čitljivom tekstu budu prisutni u sustavu ili mreži trgovca gdje su izloženi opasnosti u slučaju povrede podataka", pojašnjava direktor za tehnologiju u Monriju Azem Husrep.

"U razvoj projekta za PCI P2PE certifikaciju uložili smo preko godinu dana i više od 240.000 eura. Ovako zahtjevan projekt ne bi bilo moguće izvesti bez talentiranog internog kadra na koji sam posebno ponosan. Naši su zaposlenici uložili značajne napore u pripremu projekta i softverski razvoj, kao i u iznimno zahtjevnu proceduru certificiranja“, dodao je Robert Penezić, direktor Monrija za Hrvatsku.

Monri Payments svojim rješenjima za kartična plaćanja na POS terminalima u trgovinama i na web-shopovima štiti svaku petu transakciju u Hrvatskoj.

Osim procesiranjem kartičnog plaćanja, tvrtka se bavi i proizvodnjom programa za fiskalne blagajne i poslovanje usmjerene na ugostiteljstvo i trgovine, a posluje na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, kao i u nekoliko zemalja izvan regije. Implementacijom novog sigurnosnog standarda otvaraju prostor za daljnje širenje na globalno tržište.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram