Zatvori
PoslovniPuls
15/11/2022

Nike predstavio vlastitu NFT platformu .SWOOSH

Nakon što je prošle godine preuzeo dizajn studio za digitalne proizvode Rtfkt, američki proizvođač tenisica, Nike, danas je predstavio vlastitu Web3 platformu .SWHOOSH, koja će na jednom mjestu okupiti sve Nikeove digitalne proizvode.

.SWOOSH će omogućiti prodaju, trgovanje i prezentaciju digitalnih i virtualnih proizvoda, te mogućnost prisustvovanja eventima, ali i stvaranje vlastitih digitalnih proizvoda, najavio je potpredsjednik kompanije, Ron Faris.

"Kada razmišljate o digitalnom proizvodu kao što je virtualna tenisica, to nije samo tenisica; to je proizvod, doživljaj i usluga. Na primjer, virtualna tenisica mogla bi vlasnicima omogućiti da prednaruče fizičku verziju iste, omogućiti razgovore s dizajnerima putem digitalnog tokena ili otključati mogućnost nošenja iste u omiljenoj video igri. Mi virtualni proizvod ne vidimo kao krajnji proizvod, već početak putovanja za našeg kupca", objasnio je Faris.

Za razliku od Rtfkt-ove publike koja se većinom sastoji od kripto i Web3 entuzijasta i veterana blockchain zajednice, Nike vidi .SWOOSH kao platformu koja će privući "prosječnog" kupca, pa se tako planira serija evenata diljem SAD-a na kojima će Nike predstaviti platformu i educirati kupce o svim mogućnostima interakcije s virtualnim proizvodima.

"Ne želimo odmah krenuti s prodajom, uzet ćemo dovoljno vremena da educiramo publiku o tome što .SWOOSH donosi", zaključio je Faris.

Prvi virtualni Nike proizvodi na .SWOOSH stižu tijekom siječnja iduće godine.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram