Zatvori
Nagrada
Foto: Giorgio Trovato / Unsplash
PoslovniPuls
27/10/2022

Hrvatska IT tvrtka u Bruxellesu nagrađena za kulturu održivog poslovanja

Drugo izdanje Generalijeve inicijative SME EnterPRIZE, vodeće inicijative za promoviranje kulture održivosti među europskim malim i srednjim poduzećima, završeno je jučer u Bruxellesu nakon jednogodišnje potrage za najodrživijim malim i srednjim poduzećima u Europi, navodi se u priopćenju.

Generali je okrunio 9 „Heroja održivosti” odabranih iz više od 6.600 malih i srednjih poduzeća diljem Europe na događaju na kojem su sudjelovali visoki tvorci politika, vodeći znanstvenici i intelektualci, kao i sama mala i srednja poduzeća.

Među nagrađenima nalazi se i hrvatska IT tvrtka Callidus Grupa d.o.o. , koja se specijalizirala za projekte održivosti, posebice projekt optimizacije prijenosa električne mreže, smanjenja potrebe za novim visokonaponskim vodovima te omogućavanja povezivanja novih izvora obnovljive energije s mrežom. Odbor je pohvalio „inovativnu uporabu digitalnih tehnologija u energetskom sektoru” društva Callidus Grupa, što dovodi do „pametnih mreža i ušteda energije i materijala koji se upotrebljavaju za izradu energetskih mreža.”

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram