Zatvori
Hrvatski telekom
Foto: Hrvatski telekom
PoslovniPuls
13/10/2022

HT novim kolektivnim ugovorom povećao prosjek plaće zaposlenicima za 1.000 kn

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma te Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika jučer su potpisali novi Kolektivni ugovor koji vrijedi za razdoblje od 1.10.2022. godine do 31.12.2023. godine.

Kroz novi Kolektivni ugovor HT će, koristeći među ostalim i mjere Vlade Republike Hrvatske, osigurati povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika za 1.000 kuna neto mjesečno. Ovakav pristup ima bitnu socijalnu komponentu koja zaposlenicima s najnižim neto plaćama, a koji su najviše pogođeni inflacijom, osigurava najveća prosječna povećanja primanja.

„Naši zaposlenici su u središtu svih naših uspjeha. Ulaganja u zaposlenike i njihov razvoj preduvjet su našeg rasta, ali i ostvarenja nacionalnih digitalizacijskih ciljeva. Kolektivni ugovor, sa značajnim materijalnim prvima i socijalnim dodacima predstavlja naš odgovor na izazove inflacije s kojima se svi zaposlenici danas suočavaju, pri čemu su donesene mjere Vlade Republike Hrvatske pozitivno doprinijele rastu neto primanjima naših zaposlenika“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Zaposlenici HT-a Kolektivnim ugovorom, uz cjeloviti karijerni put koji je od uvođenja omogućio napredovanje više od 1.000 zaposlenika u svim dijelovima kompanije imaju i zajamčena prava poput: regresa i božićnice, pomoći rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, pomoći za rođenje i/ili posvojenje djeteta u visini od 10.000 kuna, dara za djecu zaposlenicima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dara djeci zaposlenika samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje, dara za djecu do 15 godina starosti koji će u 2023. godini iznositi 1.000 kuna, navodi se u priopćenju iz HT-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram