Zatvori
Foto: Mae Mu / Unsplash
PoslovniPuls
08/09/2022

Hrvatsko - slovenski foodtech Juicefast osigurao ulaganje vrijedno 750.000 eura

Feelsgood, hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, sklopio je ugovor o ulaganju u Juicefast, novoosnovani hrvatsko-slovenski foodtech startup.

Radi se o investiciji vrijednoj 500.000 eura ili gotovo 3,8 milijuna kuna koje će Juicefastu pomoći unaprijediti proizvodnju visokokvalitetnih sokova za post od voća i povrća te zdravih obroka, ali i da oni budu dostupni što većem broju korisnika koji žele regulirati svoju tjelesnu težinu te tako unaprijediti svoje zdravstveno stanje.

Suosnivači Juicefasta su braća David i Marko Dravinec koji su svoja dva već postojeća, zasebna poslovna poduhvata Detox.hr i pilot projekt Zdravi obroci uz pomoć Feelsgooda spojili u novu tvrtku registriranu u Sloveniji. Ona objedinjuje njihova individualna znanja, poduzetničko iskustvo te zajedničku snažnu usmjerenost na uravnoteženu prehranu, zdrav način života te kružno gospodarstvo.

Juicefastov tim od desetak mladih stručnjaka najkvalitetnije prirodne namirice, voće i povrće pretvara u zdrave obroke i sokove procesom obrade visokim hidrostatskim tlakom (HPP). Riječ je o revolucionarnoj metodi koja, za razliku od klasične pasterizacije, sačuva okus, boju, teksturu, enzime i nutrijente u najvećoj mogućoj mjeri. Mogu ponuditi i cjelovite planove za fasting procese u trajanju 2 ili 4 tjedna.

"Ovo veliko ulaganje shvatili smo kao priznanje za dosad ostvarene individualne rezultate, ali i poticaj da pod novim brendom Juicefast nastavimo graditi ono u čemu smo najbolji. Želja nam je našim kvalitetnim proizvodima te edukacijom pomoći ljudima da se riješe sve izraženijeg problema pretilosti. Istovremeno, podupiremo lokalna obiteljska gospodarstva od kojih nabavljamo većinu sirovina, a u konačnici brinemo o prirodi kompostiranjem nusprodukata proizvodnje", istaknuo je David Dravinec, direktor Juicefasta.

Kako se navodi u priopćenju, osnovna misija fonda Feelsgood upravo je ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu zadovoljavajući barem neki od globalnih ciljeva UN-a za održivi razvoj. Fond je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj, a i sav investicijski kapital od otprilike 30 milijuna eura nalazi se našoj zemlji.

Suosnivač fonda Feelsgood, Dinko Novoselec, komentirao je posljednju u nizu investicija fonda.

"Veseli nas što smo, bez obzira na globalnu neizvjesnost i nesigurnost, uspjeli pronaći novog i perspektivnog člana našeg rastućeg portfelja, prvog u Sloveniji. Njihov naizgled jednostavan proizvod itekako može doprinijeti suzbijanju epidemije modernog doba, pretilosti, a koja je još dodatno pogoršana kao posljedica pandemije koronavirusa", rekao je Novoselec dodavši i da im se jako svidio entuzijazam braće Dravinec da na mjerljiv način pomognu ljudima, lokalnom gospodarstvu i okolišu.

Ukupna nedavna investicijska runda u Juicefast iznosila je 750.000 eura, pri čemu je Feelsgood kao vodeći investitor izdvojio spomenuti iznos od pola milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram