Zatvori
PoslovniPuls
28/07/2022

Prvo hrvatsko komunalno vozilo slavi 10. rođendan

Jedan od vodećih europskih proizvođača komunalnih vozila, ovih dana obilježava 10 godina Muvo vozila na tržištu. Iako Rasco danas u svom proizvodnom pogonu u Kalinovcu ima više od 80-ak vrsta vozila, strojeva i nadogradnji, Muvo zauzima važno mjesto u povijesti kompanije jer je dao veliki doprinos u pozicioniranju tvrtke među vodećim proizvođačima profesionalne komunalne opreme u Europi.

Vozilo je u potpunosti razvijeno i proizvedeno u Rascovom pogonu u Kalinovcu, a prvi Muvo isporučen je u norveški grad Bergen. Još uvijek je u funkciji njihove zimske službe gdje je tijekom godina skupio preko 10.000 radnih sati. Muvo danas održava preko 30 hrvatskih gradova i na desetke svjetskih gradova, uključujući Budimpeštu, Prag, München, Pariz, Istanbul i australski Brisbane, navodi se u priopćenju.

'Muvo je objedinio odlične radne performanse, multifunkcionalnost i kvalitetu. Naši kupci u jednom vozilu izmjenom priključaka dobivaju kompaktnu čistilicu, vozilo zimske službe, kosilicu, stroj za zalijevanje parkova, podiznu platformu i još mnogo toga', ističe Ivan Franičević, predsjednik uprave Rasca dodajući kako je znanje prikupljeno tijekom razvojnih i proizvodnih procesa Muvo-a poslužilo kao važna baza kod kasnijih istraživačko-razvojnih procesa novih vozila, poput čistilice Lynx.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram