Zatvori
Mate Rimac u automobilu
Foto: Rimac Automobili
PoslovniPuls
18/07/2022

Mate Rimac uložio u domaći agritech startup Gruntek

U hrvatski agritech startup Gruntek, nepoznati iznos uložio je i Mate Rimac, poznati hrvatski inovator i poduzetnik.

"Na korak smo bliže ostvarivanju velikih planova za stvaranje zelenije i održivije budućnosti: Gruntek potiče urbano stanovništvo da organsko povrće nabavlja direktno od proizvođača, bez posrednika; transparentno, povoljnije i bez stvaranja otpada od pakiranja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje što je neizbježno u trgovačkim lancima. Gruntek nema takve probleme; niti u proizvodnji niti u pakiranju i distribuciji ne koristimo plastiku. Korisnici su već naviknuti na prirodan izgled i okus povrća te se ne planiraju vraćati masovnoj proizvodnji", poručili su iz Grunteka.

Jedan klik do vlastitog vrta

Gruntek - prvi vrtovi budućnosti u svijetu omogućuju svojim korisnicima da preko web aplikacije digitalno sade sadnice i upravljaju svojim vrtom, a potom uživaju u stvarnom organskom povrću, dok u međuvremenu prate sve poljoprivredne aktivnosti putem mobilnih telefona.

Konzumacija eko proizvoda i svjesnost o potrebi suzbijanja stvaranja otpada od hrane i od pakiranja u Hrvatskoj je minimalna, u usporedbi sa zapadno europskim zemljama. Projekti poput Grunteka i vizionari poput Rimca mogli bi potaknuti svjesnost kod građana ubrzati tehnologiju kako bi se i Hrvatska mogla početi približavati europskim normama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram