Zatvori
PoslovniPuls
12/07/2022

Sancta Domenica prodana slovenskom Bing Bang-u

Sancta Domenica i vodeći slovenski trgovac sa potrošačkom elektronikom Big Bang ulaze u strateško partnerstvo. Potpisanim ugovorom Big Bang preuzima 100% vlasničkog udjela u društvu Sancta Domenica. Posao još trebaju odobriti nadležna tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

Strateško partnerstvo stvara snažnog regionalnog igrača sa 30 poslovnica u dvije zemlje, dvije moderne online trgovine, lidera na tržištu sa 6 milijuna kupaca i grupaciju sa više od 550 zaposlenika. Big Bang, Big Partner i Grupa Sancta Domenica su u 2021. godini ukupno ostvarili 255 milijuna eura (1,92 milijarde kuna) prihoda, a predviđa se da će do 2025. godine ukupni prihodi narasti na više od 300 milijuna eura (2,25 milijarde kuna).

"Sretna sam što nam je uspjelo pronaći strateškog partnera za Sancta Domenicu koji razumije našu priču, poznaje industriju i stavlja kupce i zaposlenike na prvo mjesto. Sancta Domenica će u strateškom partnerstvu sa Big Bangom održati svoj brend, a također u društvu ostaju i ključni kadrovi koji su proteklih godina višestruko dokazali da su spremni za sve izazove", rekla je Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice, koja će također u budućnosti imati stratešku ulogu u tvrtki.

"Obje tvrtke imaju vrlo sličan fokus poslovanja, jer stavljaju kupce na prvo mjesto, a tehnologija je zapisana u DNK obje tvrtke. Big Bang i Sancta Domenica su već danas najbolji na svom tržištu, a sutra kreću na zajednički put u regiji. Siguran sam da ćemo zajedničkom, većom pričom moći kupcima na oba tržišta pružiti još veći asortiman proizvoda i najbolje korisničko iskustvo. Vjerujem da je to pravi smjer za daljnji razvoj", rekao je Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Banga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram