Zatvori
PoslovniPuls
30/06/2022

Novi fond težak 120 milijuna eura spreman za ulaganje i u hrvatske inovativne tvrtke i startupe

BlackPeak Capital uspješno je završio konačno zatvaranje 'Fonda za rast jugoistočne Europe' sa 126 milijuna eura, čime su premašivšili svoj prvotni cilj od 120 milijuna eura.

"Zahvalni smo na potpori naših ulagača te na njihovom povjerenju i prepoznavanju potencijala za rast u jugoistočnoj Europi. 'Novi Fond' je značajna prekretnica ne samo za nas, već i za regiju, jer je jedan od prvih fondova s ​​fokusom na ulaganja u mirovinske fondove i društava za upravljanje imovinom u gospodarstvu jugoistočne Europe putem privatnog kapitala", poručili su Rossen Ivanov i Ivailo Gospodinov, upravljački partneri u BlackPeak Capitalu.

Fond je već investirao u dvije tvrtke: Verdino, vodećeg regionalnog proizvođača proizvoda koji služe kao zamjena za meso, te u euShipments, regionalnog integratora logističkih usluga za e-trgovine. Fond planira ulaganja u kapital od 5 do 15 milijuna eura u dinamična mala i srednja poduzeća u Bugarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji te je usredotočen na partnerstvo s istaknutim poduzetnicima u regiji koji imaju ambiciju izgraditi tvrtke svjetskih razmjera na temelju kontinuiranih inovacija, organskog rasta i dodatnih akvizicija.

Fond ima opći sektorski pristup s jakim preferencijama prema IT/softveru, nišnoj proizvodnji, poslovnim uslugama, zdravstvu i potrošačkim sektorima.

"Sve više uočavamo tvrtke u regiji koje su u rangu sa svojim globalnim konkurentima u pogledu kvalitete proizvoda i usluga te smo uzbuđeni što ćemo s njima udružiti se kako bismo im pomogli u njihovim regionalnim i globalnim planovima širenja", rekao je Niklas Pichler, izvršni partner u BlackPeak Capitalu.

Također, fond se nadovezuje na uspješne rezultate BlackPeak Fund I, koji je investirao u 12 tvrtki, uključujući globalne inovacijske lidere kao što su Walltopia, International Power Supply, Software Group i Digitall. BlackPeak Capital ostaje predan ostvarivanju značajnog pozitivnog utjecaja na gospodarstvo, društvo i okoliš, a Verdino i euShipments započeli su s provedbom mjera kako bi postali ugljično neutralni kao dio ESG-ove obveze Fonda.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram