Zatvori
PoslovniPuls
10/06/2022

Green Future konferencija: Split okupio najveće međunarodne stručnjake na temu zelene tranzicije

U splitskom HNK započelo je prvo izdanje Green Future konferencije, međunarodnog događaja koji obrađuje najvažniju temu današnjice – zelenu tranziciju, proces koji će sve tvrtke i sustavi morati proći u skoroj budućnosti. Cilj konferencije je razmijeniti ideje i iznijeti primjere dobre prakse iz urbane mobilnosti, digitalne transformacije, financija, javnih politika, prometa, zaštite okoliša i energetike.
Green Future konferencija okuplja preko 40 stručnih govornika iz brojnih europskih, ali i svjetskih zemalja, od Norveške, Engleske, Italije, Libanona, Njemačke, Švedske, Nizozemske…; pozicionira Split kao centralno mjesto znanja i snažno potencira budućnost konferencijskog turizma.

„Ponosni smo što smo organizirali jedno ovako važno i posjećeno događanje u Splitu. Zelena tranzicija je top tema današnjice i prožima sve segmente našeg života, poslovanja i javnih politika. Nije pitanje možemo li bolje, nego moramo. Danas smo od nekih od najrazvijenijih gradova i kompanija imali priliku čuti kako, i vjerujem kako su i predstavnici javnog i privatnog sektora mogli naučiti mnogo – od Osla koji ima neke od najnaprednijih politika u Europi, preko koncepta pametnog grada, pa do znanstvenika koji se bave proučavanjem ponašanja ljudi. Green future konferencija je platforma koja nam otvara prozor u svijet danas, ali i prozor u budućnost. Nevera ispred HNK Split je opipljiva slika te budućnosti koja nam je ponekad zamisliva, i baš zato smo htjeli da bude tu. To je slika Splita koju želimo poslati u svijet“, istaknula je Antonija Eremut Erceg u ime organizatora.

Prvi dan obilježila su brojna zanimljiva predavanja među kojima i ono Yousefa Yousefa iz Europskog vijeća za inovacije koji je govorio o potporama i politikama, dr. Fadija Makkija, bihevioralnog psihologa koji je govorio o ulozi ljudskog ponašanja kao ključnom faktoru zelene i održive tranzicije te Petera Austina, savjetnika za planiranje u Oslu koji je iznio norveška iskustva.

Green Future konferencija nastavlja se i u petak kada će se obraditi teme budućnosti transporta, električne avijacije, održivog financiranja… te će se dodijeliti nagrade najboljim zelenim startupima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram