Zatvori
PoslovniPuls
10/06/2022

Evo tko je odnio titulu globalnog EY poduzetnika godine

Argentinski poduzetnik Gaston Taratuta, osnivač i vlasnik ugledne oglašivačke tvrtke Aleph, osvojio je titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, navodi se u priopćenju. U konkurenciji od 50 nacionalnih pobjednika iz 41 zemlje svijeta, Gastonu Taratuti je pripala titula najboljega na 22. prestižnom izboru koji je organizirala konzultantsko-revizorska kompanija EY.

Hrvatsko poduzetništvo u Monacu su predstavljali Miljenko Borščak i Stiven Toš, vodeći ljudi kompanije Bomark Pak te hrvatski EY poduzetnici godine. Nagradu za održivost ponijela je dizajnerica Stella McCartney, a u panelu u sklopu trodnevnog programa je sudjelovao i glazbenik Bono Vox.

Iskusni veteran marketinga i prodaje Gaston Taratuta je uvidio teškoće s kojima se u zemljama u razvoju susreću kompanije i oglašivači. Nedostatak konkretnih mogućnosti za povezivanje s vodećim svjetskim digitalnim platformama kao što su Twitter, LinkedIn i Snapchat, potaknuo ga je da 2005. pokrene Internet Media Servis (IMS) kako bi u rodnoj Argentini pokrenuo digitalni ekosustav.

Prošle je godine Gaston povezao IMS i slične akvizirane kompanije kako bi osnovao Aleph Group. Danas je Aleph, njegova globalna oglašivačka kompanija, prisutna na 90 tržišta diljem četiri kontinenta te pomaže digitalnim ekosustavima zemalja u razvoju i tako osnažuje razvoj globalne tehnološke industrije.

Kao pionir digitalnog razvoja u Argentini, Gaston ulaže u obrazovne i edukativne programe koji entuzijastima u zemljama u razvoju otvaraju svijet digitalnoga i nude im priliku za razvoj profesionalne karijere u digitalnim medijima. Tako danas njegovu obrazovnu platformu Digital Ad Expert koristi 50 tisuća profesionalaca za digitalno oglašavanje.

"Ponosan sam i sretan što je svjetska poduzetnička zajednica prepoznala Aleph kao vrijednu i globalno važnu kompaniju. Nagradu EY Svjetski poduzetnik godine posvećujem i svojoj obitelji, bez čije potpore moja poslovna priča ne bi bila ista, ali i svojim kolegama poduzetnicima i čitavoj Argentini, mojoj domovini. Mi poduzetnici često se u razvoju svojih ideja susrećemo s preprekama i odbijanjima, ali kad vjeruješ u sebe i u ono što radiš, ne odustaješ pa prepreke postaju samo usputna stanica do konačnog uspjeha", poručio je Taratuta prilikom preuzimanja nagrade.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram