Zatvori
EY Svjetski poduzetnik
PoslovniPuls
10/06/2022

Bomark Pak predstavlja Hrvatsku na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine u Monacu

Ovoga četvrtka u Monacu će osmeročlani stručni žiri globalnog programa EY Poduzetnik godine, u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke EY, proglasiti novog EY Svjetskog poduzetnika godine. Hrvatsko poduzetništvo i svoju priču o uspjehu će u konkurenciji od 50 poduzetnika iz 41 zemlje predstavljati Miljenko Borščak i Stiven Toš, vodeći ljudi kompanije Bomark Pak i pobjednici sedmog hrvatskog izdanja ovog prestižnog programa nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika.

Bomark Pak će u Monacu na svjetskoj završnici sudjelovati od 8. do 10. lipnja, a uz Miljenka Borščaka i Stivena Toša, hrvatsku će poduzetničku scenu predstaviti i delegacija koju čine neki od članova žirija hrvatskog izdanja programa.

„Inovativni dvojac iz Bomark Paka i više je nego spreman konkurirati na velikom finalu u Monacu. Oni, kao i svi dosadašnji pobjednici programa dokazuju da je hrvatsko poduzetništvo itekako živo, aktualno i da velikim koracima grabi prema naprijed. Svake godine upoznamo niz poduzetnika koji iz dana u dan dokazuju da je uspjeh moguć unatoč brojnim izazovima koje okolnosti i globalna previranja stavljaju pred njih. Miljenku i Stivenu želim puno sreće i siguran sam da će im Monaco biti nezaboravno iskustvo“, rekao je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Kroz ispunjeni trodnevni program, hrvatski će pobjednici i delegacija svoje stavove i razmišljanja, kao i prijedloge za unaprjeđenje poduzetničke klime u našoj, ali i ostalim zemljama svijeta, podijeliti u društvu poduzetnika iz svih krajeva svijeta, među kojima će biti i prošlogodišnji EY Svjetski poduzetnik godine JungJin SEO. Južnokorejski poduzetnik vlasnik je svjetske farmaceutske kompanije teške nekoliko milijardi dolara koja razvija inovativne lijekove za liječenje teških bolesti.

Podsjetimo, Bomark Pak d.o.o. osnovan je 1992. kao mala obiteljska distributerska tvrtka, a danas je dio Bomark Grupe koja se bavi proizvodnjom i prodajom ambalažnih proizvoda. Respektabilni proizvođač i distributer koji posluje na području čitave Europe broji preko 300 zaposlenih u proizvodnom pogonu u Ludbregu te uredima u Varaždinu, Sarajevu, Ljubljani i Beogradu. Briga o okolišu i ekološkoj prihvatljivosti inovativnih proizvoda, te automatizacija proizvodne linije i najmoderniji strojevi izdvajaju Bomark Pak od konkurencije na domaćem i međunarodnom tržištu.

„Sudjelovanje na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine posebno je priznanje nama kao poduzetnicima, ali i svakom našem zaposleniku i članu obitelji zahvaljujući čijoj smo podršci i uspjeli svoju ideju provesti u uspješan posao. Bit će uzbudljivo u društvu kolega poduzetnika iz cijelog svijeta podijeliti vlastitu perspektivu i ideje te ne sumnjam da ćemo se kući vratiti prije svega bogatiji za nova poznanstva, iskustva i dojmove“, rekli su iz Bomarka uoči odlaska na svjetsku završnicu.

Uspješni dvojac iz Ludbrega ujedno je i sedmi po redu hrvatski predstavnik na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada je titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Godinu kasnije, najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjednikom je proglašen 2016. godine, dok je priznanje četvrtog izdanja hrvatskog EY Poduzetnika godine pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku Rimac Grupe. Na jubilarnom petom izdanju slavili su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip, a prije Bomark Paka prestižnu titulu su ponijeli Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković iz Algebre.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram