Zatvori
PoslovniPuls
05/05/2022

Najveći moćnici Silicijske doline stali iza Muskovog preuzimanja Twittera

Elon Musk je dobio moćne saveznike u svom pokušaju preuzimanja društvene mreže Twitter, objavljeno je. Desetak moćnih investitora iz Silicijske doline odlučilo je uložiti svoj novac u Muskovu 44 mlrd. dolara tešku avanturu preuzimanja Twittera.

Među ulagačima nalazi se suosnivač Oraclea Larry Ellison (inače i manjinski suvlasnik Tesle) koji će u preuzimanje Twittera uložiti milijardu dolara. Poznati venture capital fondovi Sequoia i VyCapital uložili će po 800, odnosno, 700 milijuna dolara, dok se poznata kriptoburza Binance obvezala na ulaganje od 500 milijuna dolara.

I jedan od navećih tehnoloških ulagača iz Silicijske doline, fond Andreessen Horrowitz, u Muskovo preuzimanje Twittera uložio je 400 milijuna dolara, otkrivaju javno objavljeni financijski podaci.

Musk u preuzimanje Twittera osobno će uložiti 27,25 mlrd. dolara, a ta svota uključuje i kredite koje je dobio od investicijskih banaka poput Morgan Stanleyja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram