Zatvori
posao u njemačkoj
PoslovniPuls
26/04/2022

Nastavak velikih neizvjesnosti u najmoćnijem europskom gospodarstvu

Nakon snažnog pada u ožujku, pokazatelj njemačke ekonomske aktivnosti stabilizirao se na niskim razinama u travnju. Tako je, suprotno očekivanjima, pokazatelj poslovnog raspoloženja porastao za jedan indeksni bod na 91,8 bodova, dok su očekivanja anketiranih poduzeća u sljedećih šest mjeseci porasla za 1,8 indeksna boda na razinu od 86,7 bodova, javljaju RBA analitičari.

Stabilizacija pokazatelja na niskim razinama u skladu je s kontinuiranom neizvjesnošću. Naime, uz intenziviranje poremećaja u lancima opskrbe uzrokovanih geopolitičkim događanjima, ponovnim uvođenjem ograničenja u Kini zbog pandemije, proizvođači bi se mogli suočiti s novim nedostatkom inputa. S druge strane, raste pritisak na njemačku Vladu za uvođenje embarga na uvoz energenata iz Rusije što bi dovelo do značajnog pritiska na najveće europsko gospodarstvo, komentiraju RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram