Zatvori
Foto: Heloo Promo
PoslovniPuls
20/04/2022

Amerikanci preuzeli hrvatsku outsourcing tvrtku heloo

POVEZANE OBJAVE:

Hrvatski pružatelj usluga outsourcinga korisničke podrške heloo udružio je snage s tvrtkom TaskUs, vodećim američkim pružateljem specijaliziranih outsourcing usluga. Riječ je o prvoj akviziciji u povijesti američke tvrtke.

TaskUs brzorastućim tehnološkim tvrtkama pruža usluge outsourcinga digitalnih usluga i korisničke podrške nove generacije. U lipnju 2021. godine provedena je incijalna javna ponuda te se njihovim dionicama trguje na Nasdaqu, prvoj svjetskoj elektroničkoj burzi.

Domaća tvrtka heloo osnovana je 2017. godine u Zagrebu, a pruža usluge outsourcinga korisničke podrške. Na njezinom su popisu klijenata brojne europske tehnološke tvrtke s visokom stopom rasta i snažnom prisutnošću u sektorima e-trgovine i gaminga. Zaposlenici tvrtke heloo usluge pružaju na 20 različitih jezika u ukupno osam zemalja u regiji. Zahvaljujući svom omnichannel modelu u pristupu korisnicima i ponudi usluga na daljinu, heloo redovito bilježi dvoznamenkasti rast prihoda.

„Ponosni smo na udruživanje snaga s tvrtkom TaskUs, kao i na priliku da proširimo naše vodstvo i zajednički unaprijedimo ponudu kako bismo pružili podršku tehnološkim disruptorima u Europi i ostatku svijeta“, istaknuo je Domagoj Makar, suosnivač i glavni izvršni direktor.

„Sjajno je što smo pronašli istomišljenike u industriji korisničke podrške. Naš rast i ugled na svjetskoj razini isključivo su rezultat značajnog truda naših kolega. Radujemo se bliskoj suradnji s Bryceom, Jasparom i ostatkom tima tvrtke TaskUs na pružanju poslovnih mogućnosti i iskustava nove generacije našim zaposlenicima i klijentima.“

Baš kao i TaskUs, i heloo ima visoku stopu zadovoljstva zaposlenika i ocjenu 4,7 na platformi za zapošljavanje Glassdoor, kao i visoku stopu zadržavanja zaposlenika, te kulturu snažne usmjerenosti na klijente. Suosnivači tvrtke heloo Domagoj Makar i Tomislav Pleša nastavit će upravljati poslovanjem i nakon akvizicije, zajedno s ostatkom rukovodećeg tima.

„Ovo je iznimno uzbudljiv dan za naš tim jer ćemo, zajedno s našim partnerima u tvrtki TaskUs, u sklopu veće i raznovrsnije platforme otvoriti vrata novim prilikama za naše zaposlenike, klijente i partnere“, dodao je Tomislav Pleša, suosnivač i glavni operativni direktor tvrtke heloo. „U tvrtki TaskUs vjeruju, baš kao i mi, kako je kultura izravan odraz zaposlenika i ključan element snažnog i rastućeg poslovanja. Sigurni smo kako će udruživanje naših izvanrednih timova rezultirati još kvalitetnijim inoviranjem i sjajnim ishodima za naše klijente.“

„S napretkom naše misije da pomognemo najinovativnijim svjetskim tehnološkim tvrtkama u predstavljanju, zaštiti i izgradnji njihovih brendova, uvidjeli smo kako je globalno širenje ključni pokretač našeg rasta“, izjavio je Bryce Maddock, glavni izvršni direktor i suosnivač tvrtke TaskUs. „Hrvatski heloo proširit će našu ponudu europskih jezika, posebice usluga na njemačkom. Osim toga, heloo će diverzificirati naš miks klijenata i na taj nam način omogućiti daljnje širenje u ključnim industrijama s visokom stopom rasta, poput e-trgovine i gaminga.“

„Akvizicija tvrtke heloo predstavlja idealnu prvu transakciju nakon provedbe naše inicijalne javne ponude. Ne samo da time širimo svoje poslovanje kako bismo klijentima pružili dodatnu vrijednost, nego i dobivamo iskusan tim sa sličnim temeljnim vrijednostima i jasnim usmjerenjem na pružanje podrške digitalnim disruptorima“, istaknuo je Jaspar Weir, predsjednik i suosnivač tvrtke TaskUs.

„Ono što je važno jest da heloo dijeli naš pristup poslovanju koji stavlja naglasak na zaposlenike, agilnost i klijente, kao i našu posvećenost stvaranju dugoročne vrijednosti za dioničare. Prepoznali smo značajne i važne prilike za naše udružene timove, klijente i partnere, i iznimno smo sretni i uzbuđeni što možemo izraziti dobrodošlicu Domagoju, Tomislavu i ostatku talentiranog tima tvrtke heloo u TaskUs obitelj.”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram