Zatvori
Foto: Serengeti
PoslovniPuls
24/03/2022

Serengeti opet među najboljim hrvatskim developerima po Clutchu

Serengeti, nagrađivana domaća konzultantska tvrtka za razvoj softvera, ponosna je što izvrsne ocjene i recenzije prima i od strane svojih klijenata jer je upravo priznanje postojećih klijenata najbolji dokaz kvalitete rada, poručili su iz te domaće tehnološke tvrtke.

Naime, prema ocjenama klijenata, objavljenima na poznatoj B2B stranici za recenzije Clutch, Serengeti se svrstao među najbolje hrvatske developerske tvrtke. Dinamičnost i fleksibilnost tima, brzina te prepoznavanje specifičnih potreba klijenata, samo su neke od pohvala zabilježenih na ovoj stranici i to prije svega u kategorijama razvoja custom softwera, cloud consultinga te umjetne inteligencije (AI) . Ova priznanja dokaz su Serengetijeve kvalitete, a tvrtka od svog osnutka 2007. godine organski raste u pogledu prihoda, broja zaposlenih i razine stručnosti te je jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom stopom rasta prihoda od oko 35%.

Više od 300 projekata obilježilo je Serengetijevih 15 godina postojanja, a – osim u Hrvatskoj i regiji – etablirali su se kao pouzdani partner u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Lani su zakoračili i na skandinavsko tržište s projektom za švedsku tvrtku Stratiteq te intenzivirali prisustvo u SAD-u radom na e-commerce platformi koja se bavi zdravstvenim uslugama. Osim toga, zaključili su i ugovor s izraelskom Tevom, za koju će razvijati ključne poslovne informacijske sustave. Na popisu (zadovoljnih) klijenata iz financijske industrije, logistike, industrijske proizvodnje, energetike i zdravstva nalaze se velike internacionalne kompanije poput Mercuryja, Protela, Erste banke i Addiko banke. Nakon dvije godine intenzivnog rada, Serengeti je svojim klijentima koji razvijaju vlastiti softver, bilo da su IT tvrtke, start-up ili velike tvrtke, ponudio inovativnu platformu FIYU, svoj prvi kompletan proizvod spreman za korištenje na globalnom tržištu. Ovo Rapid Application Development rješenje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama. U Serengetiju očekuju da će ga do kraja ove godine koristiti čak 20 njihovih klijenata.

Serengeti danas broji 180 zaposlenika u uredima u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu te u vlastitim razvojnim centrima u Nairobiju u Keniji i u Kragujevcu u Srbiji. Ove godine planira zaposliti još 20 ljudi u novom uredu u Splitu, a zbog rastuće baze klijenata i otvaranja novih tržišta u ovoj godini nije isključeno ni dodatno zapošljavanje u ostalim uredima.

„Svako priznanje, pohvala pa čak i konstruktivna kritika, koja dolazi od naših klijenata, poticaj su nam za još bolju, bržu i kvalitetniju uslugu i razvoj. Ponosni smo na naše timove stručnjaka i ove su recenzije i priznanja prije svega njihova zasluga“, naglasio je Serengetijev direktor prodaje Ivan Milas.

Clutch je nezavisna, B2B stranica za istraživanje, ocjene i recenzije koja identificira vodeće pružatelje IT i marketinških usluga i softvera. Tvrtke se ocjenjuju na temelju više od desetak kvantitativnih i kvalitativnih čimbenika, uključujući recenzije klijenata, iskustvo, popis klijenata, prepoznatljivost u industriji i prisutnost na tržištu, navodi se u objavi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram