Zatvori
PoslovniPuls
10/02/2022

Sonyjev AI pobijedio ponajbolje svjetske igrače u Gran Turismu

Sony je u srijedu objavio vijest o stvaranju agenta umjetne inteligencije (AI) pod nazivom Gran Turismo Sophy (GT Sophy) koji je uspio pobijediti najbolje svjetske vozače simulacije utrka PlayStationa Gran Turismo. Kako bi GT Sophy pripremili za igru, različite poslovne jedinice Sony-a provele su temeljna istraživanja umjetne inteligencije uz pomoć hiper-realističnog simulatora utrka u stvarnom svijetu i infrastrukture za masovnu AI obuku.

AI se prvi put utrkivao protiv četiri najbolja vozača Gran Turisma u srpnju prošle godine. Nakon što je asimilirao potrebne korisne podatke iz srpanjske utrke - pobijedio je ljudske vozače već u drugoj utrci u listopadu.

"Trebalo je oko 20 PlayStationa koji su radili istovremeno oko 10 do 12 dana da se GT Sophy trenira od nule do nadljudske razine", rekao je Peter Wurman, direktor Sony AI America i vođa dizajnerskog tima za GT Sophy.

Iz Sonyja kažu kako su najveći izazov u savladavanju vožnje trkaćih automobila bile mnogobrojne odluke koje AI treba donijeti u stvarnom vremenu.

Gran Turismo, simulacija utrkivanja, serijal je koji je započeo svoj put davne 1997. godine, a do današnjeg dana je prodan u više od 80 milijuna primjeraka.

Nakon GT-a, Sony planira testirati AI i na drugim PlayStation igrama.

"Postoje brojne (PlayStation) video igre koje će predstavljati izazov za AI i jako nas veseli mogućnost da počnemo raditi na tome", najavio je Wurman.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram