Zatvori
PoslovniPuls
08/02/2022

Američka porezna uprava odustaje od tehnologije prepoznavanja lica

Samo nekoliko tjedana nakon što je otkriveno kako Američka porezna uprava (IRS) namjerava uvesti tehnologiju prepoznavanja lica za potrebe identifikacije i to preko sustava ID.me, koji, kako je otkriveno, ima brojne sigurnosne propuste i mogućnost zlouporabe korisnikovih podataka je izrazito velika - sada stiže preokret. IRS odustaje od korištenja tehnologije trećih strana, poput ID.me, za identifikaciju korisnika.

"Porezna uprava ozbiljno shvaća privatnost i sigurnost poreznih obveznika i razumijemo zabrinutost koja je izražena", rekao je povjerenik Porezne uprave Chuck Rettig u priopćenju. "Svatko bi se trebao osjećati ugodno s načinom na koji su njihovi osobni podaci zaštićeni, a mi brzo tražimo kratkoročne opcije koje ne uključuju prepoznavanje lica."

Prošle godine američko ministarstvo financija potpisalo je ugovor s ID.me težak 86 milijuna dolara.

Usprkos problemima - ID.me se nastavlja koristiti na brojnim američki državnim i javnim servisima kao sustav pristupa i potvrde identiteta korisnika.

Servisom ID.me inače upravlja privatna tvrtka sa 700 zaposlenika sa sjedištem u saveznoj državi Virginiji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram