Zatvori
PoslovniPuls
24/01/2022

Suosnivač jedne od vodećih gaming platformi sada želi ulagati u europsku poljoprivredu

Suosnivač jedne od najpopularnijih platformi za profesionalni razvoj video igara, Unity, pronašao je novu tehnološku zlatnu koku - europsku poljoprivredu!

Naime, Nicholas Francis, u suradnji s ulagačkim fondom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Investbridge Capital, planira osobno uložiti najmanje 10 milijuna dolara u europske agritech startupe. Njegov interes ne iznanađuje s obzirom da prema podacima AgFunder-a, samo 2020. u agritech startupe uloženo je 26,1 mlrd. dolara na globalnom nivou.

“Stojimo na raskrižju dva megatrenda. S jedne strane, softver jede svijet, a poljoprivreda je jedan od posljednjih koji se opire (digitalizaciji). S druge strane, postoji veliki globalni napor da se ublaži klimatski utjecaj jedne od najvažnijih industrija našeg planeta, industrije koja pridonosi gotovo četvrtini svih svjetskih emisija stakleničkih plinova. Tijekom sljedećeg desetljeća vidjet ćemo ogroman priljev ulaganja u ovaj sektor, što će ovo učiniti savršenim vremenom za pomoć agritech startupima u nastojanjima da ostvare rast”, objasnio je Francis.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram