Zatvori
PoslovniPuls
08/01/2022

Prvi čovjek Applea prošle godine zaradio gotovo 100 milijuna dolara

Prvi čovjek najvrijednije kompanije na svijetu, Tim Cook, prošle je godine dobio ukupnu kompenzaciju od 98,7 milijuna dolara, pokazuje uvid u službenu Appleovu dokumentaciju predanu Američkoj komisiji za burzu i vrijednosnice (SEC).

Najveći dio od gore navedenog iznosa dolazi od opcijskih dionica, vrijednih 82,3 milijuna dolara, dok je dodatak za uspješno poslovanje na osnovnu godišnju plaću od 3 milijuna dolara prošle godine iznosio 12 milijuna dolara.

Značajno je to povećanje u usporedbi s Cookovom ukupnom kompenzacijom teškom 15 milijuna dolara iz 2020. godine.

Dokumentacija predana SEC-u otkrila je i kako je Apple prošle godine na Cooka potrošio više od 630.000 dolara na usluge zaštite i sigurnosti te 712.000 dolara na osobna putovanja zrakoplovom.

Iako zvuči puno, Cookovih 98,7 milijuna dolara blijedi u usporedbi s ukupnom osobnom zaradom još jednog uspješnog izvršnog direktora, Elona Muska, koji je u 2020. godini "kući odnio" ukupno 6,7 milijardi dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram