Zatvori
PoslovniPuls
05/01/2022

Na snagu stupio novi Zakon o HGK - obvezna članarina odlazi u povijest!

U utorak, 4. siječnja 2022. na snagu je stupio novi Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), koji je donio brojne novitete za poslovne subjekte u Hrvatskoj.

Iako po novom Zakonu sve tvrtke i dalje ostaju članice HGK, tvrtke iz I. kategorije više nisu obvezne plaćati članarinu, ali se mogu odlučiti za dobrovoljno plaćanje. Dobrovoljna mjesečna članarina iznosi 150,00 kuna za one tvrtke iz I. kategorije koje ostvaruju prihod do 7.500.000,00 kuna, odnosno 300,00 kuna za tvrtke koje ostvaruju prihod viši od 7.500.000,00 kuna, objavili su iz HGK.

Za tvrtke iz II. i III. kategorije članarine ostaju obavezne, a iznos mjesečne članarine za njih je ostao nepromijenjen.

"Za sve tvrtke iz I. kategorije koje se odluče na plaćanje dobrovoljne članarine i time na značajnije sudjelovanje u tijelima i poslovima Komore, HGK je definirala posebne pakete usluga. Tijekom siječnja 2022. HGK će navedene članice kontaktirati te ih upoznati sa svim detaljima vezanima uz dobrovoljno plaćanje članarine kao i ostalim prednostima i pogodnostima koje su noviteti u poslovanju Komore", poručuju iz HGK.

"Jedna od njih je i uvođenje funkcije voditelja poslovnog odnosa (VPO) koji će biti dodijeljen svakoj članici koja plaća članarinu te će biti prva točka kontakta članice s institucijom i prava adresa za podršku u unapređenju poslovanja te rješavanju poslovnih izazova. Nakon što članice izaberu odgovarajući paket za svoju tvrtku, kontaktirat će ih VPO zadužen za njihovu tvrtku te staviti svoju stručnu pomoć i resurse na raspolaganje."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram