Zatvori
PoslovniPuls
24/12/2021

Električne motorne saonice kanadskog startupa spremne za serijsku proizvodnju

Taiga Motors, kanadski startup na misiji elektrifikacije off-road vozila, uspješno je proizveo prvi model električnih motornih saonica i sada čeka odobrenje državnih agencija i regulatora kako bi pokrenuo serijsku proizvodnju i prve primjerke isporučio početkom iduće godine.

Tvrtka koju su još 2015. godine osnovali bivši trkaći inženjeri ranije ove godine izašla je na burzu kroz SPAC spajanje teško 100 milijuna dolara.

Početna cijena za Taiga Motorsove električne motorne saonice iznosi 15.000 dolara.

"Današnji dan predstavlja kulminaciju zajedničkog sna i vizije cijele naše organizacije koja će zaživjeti kako prve motorne saonice silaze s proizvodne trake. Ponosan sam na dokazanu sposobnost i ustrajnost naših zaposlenika koji su zajedno prevladali izazove dok se krećemo kroz neviđenu volatilnost globalnog lanca opskrbe. Budući su saonice uskoro spremne za snijeg, uzbuđeni smo idejom da se naši kupci mogu voziti na ovim vrhunskim strojevima koji utjelovljuju zimsko istraživanje bez kompromisa", izjavio je prvi čovjek kompanije Sam Bruneau.

Iz Taiga-e su se pohvalili kako imaju zabilježeno 2.500 prednarudžbi, kako za električne motorne saonice tako i za električni jet ski kojeg također planiraju proizvoditi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram