Zatvori
PoslovniPuls
21/12/2021

Kontroverzni regionalni televizijski projekt UNA kreće s emitiranjem i u Hrvatskoj

Spektakularna glazbena natjecanja, neviđene večernje i dnevne talk show emisije, uzbudljivi reality programi, pouzdani informativni i dokumen-tarni sadržaj, vrhunske serije, filmovi i kvizovi - u Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru stiže jedinstven doživljaj televizijskog sadržaja.

U prvoj fazi emitiranja, svako kućanstvo u Hrvatskoj od utorka, 21. prosinca, program UNA televizije moći će pratiti putem specijalno kreiranih smart TV aplikacija (Samsung, LG, AndroidTV, Amazon Fire TV, HbbTV) koje mogu instalirati na svojim TV uređajima.

”Program naše medijske kuće, unatoč dozvolama za emitiranje i najavljenog program-skog sadržaja, nije uvršten u ponudu ni jednog kabelskog distributera u Hrvatskoj. Kako je naš strateški cilj orijentiran tehnologijama posljednje generacije, emitiranje programa nije uvjetovano samovoljom operatera, pa nam ove prepreke ne predstavljaju iznenađenje. Shvatit ćemo ih kao izazov i dodatni poticaj da u potpunosti osvojimo milijunsko gledateljstvo. Kvaliteta, relevantnost, punokrvno istraživačko novinarstvo, šarolikost programskih sadržaja i najviši produkcijski standardi – to je UNA. Televizija koju ćete gledati bez da trepnete!”, poručili su iz menadžmenta UNA televizije.

UNA prema svojim tehnološkim performansama pokreće budućnost na regionalnoj medijskoj sceni kroz tehnologiju nove generacije (NextGenTV). Ova tehnologija donosi najvažniju prednost - slobodu izbora programskog sadržaja za sve korisnike koji u svakom trenutku mogu birati kada, što i na kojoj platformi gledati, neovisno od kabelskih distri-butera.

Iza ovog zahtjevnog i izuzetno složenog projekta stoji tim od petsto najvećih medijskih profesionalaca koji su karijeru gradili u najutjecajnijim svjetskim i regionalnim medijskim kućama. Regionalne glazbene i glumačke zvijezde i poznata televizijska lica također će biti dio raznolikog i prvoklasnog programa.

Projekt se zasniva na najsuvremenijim digitalnim tehnologijama i uključuje televiziju visoke rezolucije, decentralizirano upravljanje produkcijskim resursima putem hiperbrzih optičkih veza i vrhunsku studijsku produkcijsku tehniku s daljinski kontroliranim i robotiziranim kamerama. Posebna pažnja posvećena je do sada u svijetu neviđenom stupnju implementacije virtualne realnosti (VR) u produkciji živog TV programa s najnovijim di-zajnerskim i tehničkim rješenjima iz četiri virtualna studija u Zagrebu, Beogradu, Banjoj Luci i Sarajevu. Za potrebe snimanja izuzetno zahtjevnih show programa UNA ima i dva velika studija u Zagrebu i Beogradu.

Brend UNA inspiriran je rijekom Unom, koja dodiruje i spaja narode i države. Iza ove jedinstvene regionalne medijske platforme nalaze se Foundcenter Investment GmbH iz Berlina i tvrtka Infinity Media iz BiH. UNA predstavlja revolucionarni iskorak kada je riječ o inovacijama i programskom sadržaju i zasigurno je jedan od najvećih i najkompleksniejih pothvata na regionalnoj medijskoj sceni u posljednje vrijeme.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram