Zatvori
PoslovniPuls
20/12/2021

Hrvatska M+ Grupa preuzela njemačkog konkurenta i time povećala prihode na više od milijardu kuna

Hrvatska M+ Grupa preuzela je većinski udio u njemačkoj kompaniji Invitel GmBH i njenim ovisnim društvima. Time je M+ Grupa proširila lokacije svog poslovanja na geografsko područje od Hannovera do Istanbula, navodi se u priopćenju.

S novom akvizicijom, M+ Grupa potvrđuje svoju poziciju vodećeg nezavisnog pružatelja BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije) usluga s brojem zaposlenih koji sada premašuje deset tisuća. Akvizirana njemačka kompanija Invitel zapošljava oko 1500 ljudi i godišnje ostvaruje oko 45 milijuna eura prihoda. Ako se gledaju poslovni rezultati za 2020. godinu, M+ Grupa s novom akvizicijom prelazi godišnji prihod od milijardu kuna.

"Akvizicijom Invitela M+ Grupa stječe klijente iz novih sektora u kojima do sada nismo bili prisutni, kompanije koje se bave energetikom, obnovljivim izvorima te tehnologijom niskougljične tranzicije i smart homea. Osim toga, našoj obitelji priključit će se velik broj vrijednih zaposlenika te veoma iskusan menadžment s odličnim kontaktima u industriji, koji će zasigurno doprinijeti našem daljnjem rastu i razvoju. S velikim zadovoljstvom mogu reći kako nakon ove akvizicije Njemačka postaje samostalno najveće tržište grupe prema prihodima, što je kruna realizacije naše strategije gradnje vodećeg BPO providera za DACH tržište, odnosno njemačko govorno područje“, rekao je povodom objave transakcije predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

Nakon ove akvizicije, M+ Grupa posluje na 35 lokacija diljem Europe i Amerike. U ljeto ove godine M+ Grupa je sekundarnom javnom ponudom dionica prikupila 105 milijuna kuna od institucionalnih ulagača, fizičkih i pravnih osoba. Tom prigodom najavljeno je kako će se prikupljeni kapital, među ostalim, koristiti za rast i akvizicije na razvijenim tržištima.

„Obnovljivi izvori energije, upravljanje ugljičnim emisijama, energetska tranzicija i tehnološke inovacije ključne za uspješnu globalnu tranziciju na niskougljičnu ekonomiju su područje djelovanja klijenata koje smo stekli akvizicijom Invitela. To se savršeno uklapa u našu strategiju održivosti. Prva smo kompanija na Zagrebačkoj burzi koja je objavila nezavisno izvješće o održivosti i želimo biti u društvu europskih lidera energetske tranzicije u zeleniju budućnost Europe. Ova transakcija ujedno predstavlja nastavak naše strategije akvizicija, u kojoj svakim novim preuzimanjem jačamo sinergijsko djelovanje svih članica M+ Grupe“, naglasio je Darko Horvat.

M+ Grupa je hrvatska kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u deset zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Njemačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. S jezičnim portfeljem od 31 jezika na kojima pruža usluge, M+ Grupa je jedna od rijetkih kompanija koje mogu zadovoljiti potrebe globalnih klijenata. Tijekom proteklih pet godina M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine tehnološke, energetske, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu, kompanije u sektoru robe široke potrošnje, financijske institucije te vodeći europski i svjetski telekomi, stoji u priopćenju.

Foto: M+ Grupa

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram