Zatvori
PoslovniPuls
14/12/2021

Harley-Davidsonova električna poslovna jedinica izlazi na burzu

Harley-Davidsonova električna divizija LiveWire izlazi na burzu kroz spajanje sa SPAC (special purpose acquisition company) ulagačkom tvrtkom ABIC, objavljeno je.

U cijelom poslu ključnu partnersku ulogu ima i Kymco, poznati tajvanski proizvođač motocikala i sportskih vozila koji će u zajedničku tvrtku uložiti 100 milijuna dolara i postati manjinski dioničar.

Izlazak na burzu kroz SPAC spajanje trebao bi se dogoditi u drugoj polovici 2022. godine.

Harley-Davidson će zadržati vlasnički udio od 74 posto u LiveWire-u, a kompanija bi po izlasku na burzu trebala imati i tržišnu valuaciju od 2,3 mlrd. dolara.

Prikupljeni kapital LiveWire će iskoristiti za ulaganje u nove proizvode i poboljšanje globalnih proizvodnih i distribucijskih mogućnosti. Novoosnovana tvrtka LiveWire uključivat će STACYC, potpuno električne bicikle za djecu. I Kymco će odigrati bitnu ulogu, poručuju iz HD-a. "Omogućit će nam prodiranje na ključna globalna tržišta i segmente lakih motocikala i skutera putem niske cijene proizvodnje", stoji u Harley-Davidsonovim bilješkama za investitore.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram