Zatvori
PoslovniPuls
13/12/2021

Burzovni debi BuzzFeeda investitorima zasad ostavlja gorak okus u ustima

BuzzFeed, inovativna američka medijska kuća koja osim istoimenim news portalom upravlja i Huffington Post-om te Complex-om, nije se proslavila u svom burzovnom debiju.

Dionice BuzzFeed-a tako su kraj prvog tjedna na burzi dočekale na cjenovnoj razini od 6 dolara, što predstavlja pad od 40 posto u odnosu na početnu cijenu. Tvrtka je na burzu izašla kroz netradicionalno, ali u zadnje dvije godine iznimno popularno spajanje s već izlistanom kompanijom (SPAC), ali čak 94 posto ulagača povuklo je svoj novac i BuzzFeed se na kraju morao zadovoljiti samo sa 16 milijuna dolara svježe prikupljenog kapitala.

Tvrtkina tržišna kapitalizacija sada iznosi "samo" 800 milijuna dolara, a medijski analitičari ipak ističu kako je pred BuzzFeed-om svijetla budućnost, jer je jedina "nova" medijska kompanija na burzi i ima profitabilno poslovanje s prihodima od 321 milijun dolara prošle godine, a iduće godine očekuje prihode od 654 milijuna dolara.

Analitičari očekuju kako bi tržišna vrijednost BuzzFeed-a mogla u iduće dvije godine narasti na 2,5 mlrd. dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram