Zatvori
PoslovniPuls
10/12/2021

Crowdfunding platforma Kickstarter najavila prelazak na blockchain

Najpopularnija svjetska crowdfunding platforma Kickstarter neočekivano je najavila prelazak na blockchain, objavljeno je.

Tvrtka je naime najavila kako će podržati razvoj protokola otvorenog koda koji će "u suštini stvoriti decentraliziranu verziju osnovne funkcionalnosti Kickstartera".

Za početak, ovo će biti neovisna organizacija, za koju će Kickstarter PBC – korporacija koja vodi istoimenu platformu za crowdfunding – osigurati financiranje i imenovati upravni odbor.

Međutim, tvrtka će također biti jedan od najranijih klijenata ovog novog protokola, što znači da će Kickstarter.com u jednom trenutku biti premješten na ovaj blockchain projekt baziran na Celo blockchain ekosustavu.

Iz Kickstartera poručuju kako prelazak na blockchain neće promijeniti funkcionalnost platforme.

"Kao korisnik Kickstartera, bez obzira da li ste kreator ili donator, iskustvo Kickstartera s kojim ste upoznati ostat će isto", poručuju iz Kickstartera. "Nećete 'vidjeti' protokol, ali ćete zasigurno imati koristi od njegovih poboljšanja. Donatori mogu nastaviti koristiti uobičajene kreditne i debitne kartice za donacije, a kreatori mogu nastaviti primati tradicionalne valute kod uspješnog financiranja projekata."

Blockchain verzija Kickstartera trebala bi profunkcionirati do kraja iduće godine, najavljeno je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram