Zatvori
PoslovniPuls
01/12/2021

Konzumova online trgovina počela prihvaćati plaćanje kriptovalutama

Od danas, 1.12.2021. omogućena je kupnja kriptovalutama u Konzumovoj online prodavaonici, bez dodatne naknade. Vlasnici kriptovaluta mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz bogate ponude naše online prodavaonice s više od 12.000 proizvoda, objavili su iz tog trgovačkog lanca.

"Uvođenje plaćanja kriptovalutama još je jedan pokazatelj da Konzum neprestano prati svjetske trendove, uvodi inovacije i postavlja standard u maloprodajnom sektoru. Kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj koji je u svojoj povijesti dugoj gotovo 65 godina neprekidno lider na domaćem tržištu i po poslovnim rezultatima i po tehnološkim dostignućima, ponosni smo što smo predvodnici u još jednom području koje se rapidno razvija i diktira budućnost. Nastavljamo i dalje ulagati u razvoj inovacija i tehnologija kako bismo i dalje ostali prvi izbor našim kupcima te kao trgovački lanac nove generacije pružali premium iskustvo kupnje", izjavio je Uroš Kalinić, član uprave Konzuma za financije i IT.

Plaćanje kriptovalutama omogućeno je u suradnji s domaćom fintech kompanijom Electrocoin i njihovim sustavom PayCek, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U Konzumovom webshopu za plaćanje će se moći koristiti devet različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

Proces plaćanja kriptovalutama jednostavan je i sličan kartičnom plaćanju.

Pri završetku odabira proizvoda, kupac će moći odabrati opciju plaćanja kriptovalutama te će mu sustav ponuditi listu onih koje su dostupne.

Nakon odabira željene kriptovalute prikazat će se iznos u njezinoj protuvrijednosti te generirati QR kod i adresa za uplatu, nakon čega će kupac jednostavno skenirati QR kod isključivo osobnim kriptonovčanikom.

Potvrdom transakcije izvršit će plaćanje te će mu na e-mail stići potvrda transakcije iz sustava PayCek, dok će mu račun za plaćenu uslugu ili proizvod poslati Konzum.

S obzirom na volatilnost tečaja kriptovalute koji može varirati iz minute u minutu, sustav PayCek jamčit će kupcu prilikom pokretanja transakcije fiksiranu tečajnu protuvrijednost u vremenu dovoljnom za njezino uspješno izvršavanje bez dodatne naknade.

"Plaćanje kriptovalutama uskoro planiramo uvesti i u druge prodavaonice diljem Hrvatske", poručuju iz Konzuma.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram