Zatvori
PoslovniPuls
10/11/2021

Među ovogodišnjim dobitnicima "Zlatne kune" Dok-Ing i gaming kompanija Gamepires

Na svečanoj dodjeli nagrada Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore, održanoj 9. studenoga 2021., najboljima u hrvatskom gospodarstvu odano je priznanje za njihov izniman rad i uspjeh tijekom izazovne 2020. godine. Dodjela je tako okupila kremu hrvatskoga gospodarstva, tvrtke koje ulažu u razvoj poslovanja i inovacije, koje izlaze na nova tržišta i koje ne pristaju na apsolutno nikakve kompromise po pitanju kvalitete svojih proizvoda i usluga.

Jedna od njih je i tvrtka Dok-Ing, u čije je ruke otišla Zlatna kuna za inovaciju, koju je preuzeo vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Vjekoslav Majetić.

Nagrada u novoj kategoriji, Zlatna kuna za odgovorno i održivo poslovanje uručena je tvrtki Jadran – galenski laboratorij Rijeka. Mislav Vučić, izvršni direktor i član Upravnog odbora, istaknuo je da mu je posebno drago primiti nagradu u kontekstu konferencije u Glasgowu i razgovora o ulozi ekonomije u toj transformaciji. "Od osnivanja kompanije imamo tu filozofiju utkanu u poslovanje", rekao je Vučić.

Zlatnu kunu za najuspješnije malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Gamepires, najpoznatija po uspjehu igre za preživljavanje SCUM. Nagradu je u ime uspješnog gamedeveloperskog studija preuzeo njegov kreativni direktor Tomislav Pongrac.

Najuspješnije srednje trgovačko društvo je tvrtka G.T. Trade Split. Mario Lasan, komercijalni direktor tvrtke, osvrnuo se na izazove koje su prevladali u protekloj godini. "Nagrada potvrđuje da smo radili prave stvari na pravi način", rekao je Lasan.

Laureat u kategoriji Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo tvrtka je HS Produkt iz Karlovca. "Iz ničega krenula i nastala u Domovinskom ratu, danas smo jedna od najvećih svjetskih tvrtki u našem segmentu", rekao je predsjednik Uprave Željko Pavlin i poručio da su dokazali da se može s vlastitim proizvodima, inovacijama i ljudima postići uspjeh.

Dobitnik Zlatne kune za životno djelo je Dragutin Kamenski, zahvaljujući čijem predanom radu je Kamgrad zauzeo vodeću poziciju u visokogradnji u Hrvatskoj. "Tvrtka Kamgard neosporno je moje životno djelo, u nju sam ugradio sebe i nastojao je usmjeriti na način na koji sam vjerovao da je najbolje", rekao je Kamenski.

Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Izvor/Foto: HGK

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram